Συζήτηση με τον Δημήτρη Ταμβάκο. Οι ευχές του δημοτικού συμβούλου Ηλιούπολης- "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" για το 2021.

 


Για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Ποιές οι εντυπώσεις σας μέχρι σήμερα;

Καταρχάς γνώρισα αρκετά πολύ αξιόλογα άτομα προσωπικά από διάφορες δημοτικές παρατάξεις. Πεποίθησή μου είναι, συζητώντας μαζί τους, ότι κοινός στόχος είναι το καλό της πόλης μας.

Άλλωστε και εμένα ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" με ενδιαφέρει να στηρίζω τα σωστά και να προσπαθώ να διορθώνονται τα λάθη. Να βάζω πλάτη στην Διοίκηση όταν πρέπει χωρίς να ενσωματωθώ σε αυτήν και να την ελέγχω όταν χρειάζεται. Με ενδιαφέρει κυρίως να προτείνω και όχι μόνο να απορρίπτω.

Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μιλώ όταν έχω κάτι να πω, να προτείνω, να καυτηριάσω, να αναδείξω και όχι για να φαίνομαι στην κάμερα που "γράφει".

Δυστυχώς πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διαρκούν 8 και 9 ώρες ενώ θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν πολύ συντομότερα με καλύτερο αποτέλεσμα και χωρίς κοκορομαχίες. Δεν χρειάζεται να συμπεριφερόμαστε σαν φοιτητές στο αμφιθέατρο πριν τις εκλογές για Δ.Σ.

Είμαι όπως προείπα δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης και έχω υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μου να συμβουλεύω και την Δημοτική Αρχή την οποία και θέλω να βοηθήσω για το καλό της πόλη μας εφόσον και αυτή με ακούει καλόπιστα και υπάρχει ανταπόκριση.

Παρακολουθούμε τον αγώνα σας για την Ηλιούπολη και ιδιαίτερα για τον Άγιο Κωνσταντίνο. Σας ακούει η Διοίκηση του Δήμου;

Κάλεσα τον Δήμαρχο πέρυσι στην πρώτη μου συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο να κατέβει στην αρχή της Διοίκησής του και να του δείξω την περιοχή και τα προβλήματά της.

Εγώ γεννήθηκα στον Άγιο Κωνσταντίνο, εδώ είναι το σπίτι μου εδώ είναι και το ιατρείο μου. Την ξέρω πολύ καλά την περιοχή μου.

Γυρίσαμε πάνω από τρεις ώρες. Είδε πολλά, είχε μαζί του και δύο αντιδημάρχους, τα δέχτηκε όλα, έκανε όμως ελάχιστα. Από τότε δεν είδα κάποιο φως για το μέλλον.

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος, επανέρχομαι συνεχώς στα προβλήματα, παίρνω υποσχέσεις, αλλά πέραν τούτου, τίποτε ουσιαστικό. Λίγο καλύτερα στην καθαριότητα. Τίποτε άλλο.

Περιμένω καρτερικά κάτι, μια μελέτη, ένα έργο, ένα όραμα για την περιοχή. Θα αγωνίζομαι συνεχώς με επιμονή μέχρι να ακουστώ και να ξεκινήσει κάτι!

'Εχω καλή προσωπική επαφή με μερικούς αντιδημάρχους για πολλά προβλήματα και εκκρεμότητες. Υπάρχει κατανόηση, μερικά γίνονται, αλλά κάτι τους φρενάρει και καλό αποτέλεσμα δεν έχω.

Ελπίζω στο μέλλον σε καλύτερη ανταπόκριση εφόσον τα περισσότερα δείχνουν να τα εστερνίζονται.

Τι εύχεστε στον Ηλιουπολίτη και την Ηλιουπολίτισσα για το 2021;

Εύχομαι στους συμπολίτες μου πάνω από όλα υγεία, δύναμη και υπομονή.

Να έρθουν καλύτερες και ευτυχισμένες μέρες στην οικογένειά τους και σε ολόκληρη την πόλη μας!

Αξίζουμε τα καλύτερα και οφείλουμε να αγωνιστούμε για να το πετύχουμε!

Μια καλύτερη ζωή μας ανήκει, εμπρός να αδράξουμε το δώρο της επιστήμης που πλέον μας παρέχει. Το θαύμα της επιστήμης, το εμβόλιο και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Καλή Χρονιά, καλύτερη του 2020 σε όλους, υγιείς και ευτυχισμένοι.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Ταμβάκο ο οποίος μας φιλοξένησε για την σημερινή συζήτηση στο οδοντιατρείο του που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίας 79 στην ξεχασμένη Κ.Ηλιούπολη στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη από γονείς Ηπειρώτες. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες – χειρουργό οδοντίατρο και φαρμακοποιό – απόφοιτες του Καποδιστριακού Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής των Αθηνών το 1980. Από το 1982 εργάζεται ανελλιπώς ως Χειρουργός Οδοντίατρος στην Ηλιούπολη.