Συζήτηση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ με την Άννα Καραμανλή - Οι ευχές της βουλευτού Νέας Δημοκρατίας Νοτίου Τομέα Β3 Αθηνών για τη νέα χρονιά.


Είστε από τους πολιτικούς που βρίσκονται καθημερινά σε άμεση επαφή με τους πολίτες. Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία αυτή σας την συνήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι λόγω της πανδημίας, δεν υπάρχει η δυνατότητα να έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες. Υπάρχει εκατέρωθεν κατανόηση, καθώς εκείνο που προέχει είναι η δημόσια υγεία.
Επικοινωνώ με τους πολίτες μέσω mail, social media, τηλεφωνικά.
Η τεχνολογία δεν μας αφήνει να χαθούμε, αν και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διαπροσωπική σχέση.

Το εμβόλιο ήρθε και στην πατρίδα μας. Είστε αισιόδοξη σε ότι αφορά την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό;

Στη  χρονιά που μας αφήνει σε λίγες ημέρες, οι κοινωνίες αλλά και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο δοκιμάστηκαν από τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση και τη χειρότερη ετήσια παγκόσμια ύφεση από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η χώρα μας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την πανδημία.

Στον πιο πρόσφατο χάρτη θετικότητας, που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων την περασμένη εβδομάδα, η χώρα μας με εξαίρεση κάποιες περιοχές της Β. Ελλάδας είναι - σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης - στο πράσινο. Με καλύτερη δηλαδή επιδημιολογική εικόνα. Τόσο στο πρώτο κύμα και στο δεύτερο, η χώρα μας τα πήγε πολύ καλύτερα, συγκριτικά με άλλες χώρες. Ο εμβολιασμός που ξεκίνησε και στη χώρα μας, αποτελεί το μεγάλο Εθνικό στοίχημα τους επόμενους μήνες, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η έναρξη του εμβολιασμού σηματοδοτεί την αρχή του τέλους με την περιπέτεια του covid.
Όσο περισσότεροι εμβολιαστούμε τόσο θα έρθει η πολυπόθητη ανοσία στην κοινότητα και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Μέχρι να γίνει αυτό δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός. Τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Τι εύχεστε στην Ηλιουπολίτισσα και στον Ηλιουπολίτη για το 2021;

Αυτές τις γιορτές είμαστε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η αγάπη όμως πάντα βρίσκει τον τρόπο. Άλλωστε αξίζει τον κόπο προκειμένου να είμαστε μαζί με τους αγαπημένους μας τα επόμενα χρόνια.

Τη νέα χρονιά Εύχομαι σε όλους να είναι υγιείς, με ευτυχισμένες στιγμές, αγάπη και αλληλεγγύη.