"Ρήγας Κ9" της Ειρήνης Μακρυδάκη.

 

Το τελευταίο βιβλίο που αγοράσαμε για φέτος. Και κατά σύμπτωση και το τελευταίο στο ράφι του βιβλιοπωλείου. Ελπίζουμε για σήμερα.

Παιδικό βιβλίο της Ειρήνης Μακρυδάκη.

Βιβλίο που περιέχει στις σελίδες του πίνακα, αυθεντική πρωτότυπη δημιουργία της εικαστικού Νάντιας Μπαράκου, της δικιάς μας Νάντιας, του μέλους της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης.


Ο αδέσποτος Ρήγας και η παρέα του ζουν συναρπαστικές περιπέτειες και μέσα από αυτές αναδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα δικαιώματά τους, την ανάγκη σεβασμού και αλλαγής στην στάση των ανθρώπων προς αυτά.

Εικονογράφηση: Κώστας Κοφίνας
Σχεδιασμός: Κώστας Κοφίνας
Επιμέλεια κειμένου: Χαρά Παπαδοπούλου
Επιμέλεια έκδοσης: Κατερίνα Θανοπούλου
Εκδόσεις "'Απαρσις"

Πίνακας της εικαστικού Νάντιας Μπαράκου κοσμεί το εσωτερικό του βιβλίου.  

Το βιβλίο, υποστηρίζεται από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, φιλοδοξώντας να συμβάλλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας φιλοζωικής στάσης από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Μέρος των εσόδων της συγγραφικής αμοιβής, θα διατίθενται για την στήρι­ξη της Π.Φ.Π.Ο. και του λογαριασμού των ορφανών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η συγγραφέας, η Ειρήνη Μακρυδάκη όπως διαβάζουμε στο βιβλίο γεννήθηκε στην Κρήτη και είναι μητέρα τριών αγοριών. Υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και είναι Αντιπρόεδρος στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών(INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION - HELLENIC SECTION). Ορμώμενη από Παιδαγωγικές Σπουδές και την αγάπη της στα παιδιά ασχολείται με την συγγραφή παιδικών βιβλίων και ποιημάτων. Σήμερα ετοιμάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο "ΜΑΓΙΑΦΙ".

ΥΓ: Στην φωτογραφία εξωφύλλου του θέματος από την  έκθεση εικαστικών των Ελλήνων αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη (6-8 Μαρτίου 2020) με έργα Ελλήνων αστυνομικών  στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης διακρίνουμε την κ. Νάντια Μπαράκου(αριστερά) και την κ. Ειρήνη Μακρυδάκη(δεξιά).