Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Πανηγύρισε ο Άγιος Στέφανος στην Αγία Μαρίνα.

 


Πρεπόντως εορτάστηκε η μνήμη του αγίου πρωτομάρτυρος Στεφάνου, του εκ των επτά διακόνων, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Ο εκ των συνεφόρων του ιερού ναού τιμήθηκε με Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε, στο ναό του αγίου Νεκταρίου, ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό.

Στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Αγίου τελέστηκε την παραμονή πανηγυρικός εσπερινός μέ τον αρχιμανδρίτη Φώτιο Καραδήμα, ενώ την  ημέρα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

Το παρεκκλήσιο βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του γυναικωνίτη και αφιερώθηκε στον άγιο διάκονο Στέφανο από τον κτήτορα του ναού, μακαριστό πρωθιερέα Δημήτριο Παπαντώνη. Η επιλογή του αγίου έγινε ως δέηση στον Θεό δια τον χειροτονηθέντα στον βαθμό του πρεσβυτέρου στο ναό της Αγίας Μαρίνης, μακαριστό ήδη πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Αβραμίδη, από θυγατέρα γαμβρό του κτήτορα. 

Στο παρεκκλήσι τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους μακαριστούς πρωθιερείς Δημήτριο και Στέφανο, καθώς και για τον πεσόντα το 1940 ιεροπάτορα Στέφανο Φούντα, ο οποίος δε γνώρισε τον υιό του, σήμερα Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, τον χειροτονηθέντα επίσης στο ναό της Αγίας Μαρίνης. 

Στο παρεκκλήσι ψάλθηκαν το μεσημέρι η Παράκληση κι οι Χαιρετισμοί στον άγιο Στέφανο, ενώ τελέστηκε κι ο μεθέορτος εσπερινός με κανόνα του αγίου.

Για να δείτε το λεύκωμα με τις φωτογραφίες, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://bit.ly/3hpkteU