Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Ψηφιακή έκθεση "Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα".

 

Το Δίκτυο Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει την πρώτη του δράση, την ψηφιακή έκθεση «Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα».

Γεώργιος Βακιρτζής
Η Σχολή των Αθηνών Νο 2, 1974
Ακρυλικό σε μουσαμά
149,5 x 149,5 εκ.
Δωρεά του καλλιτέχνη
Συλλογές Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 100 έργα τέχνης 62 καλλιτεχνών από τις συλλογές των φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο:
Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου / National Gallery
, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
EMST Athens
MOMus - Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης
.

Μανώλης Μπαμπούσης
Volterra, 1973
Έγχρωμο c-print
125 x 175 εκ.
Έκδοση 2/3
Αγορά 2002 με επιχορήγηση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
Συλλογή ΕΜΣΤ


Πρόκειται για ένα συλλογικό εκθεσιακό εγχείρημα, στο οποίο για πρώτη φορά τα μεγαλύτερα μουσεία μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της χώρας συνεργάστηκαν για την υλοποίηση μιας υψηλού επιπέδου διεθνούς έκθεσης αφιερωματικού χαρακτήρα. Το Δίκτυο Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού προτείνει τη δημιουργία ενός πλέγματος συνεργειών και συνεργασιών με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, την εξεύρεση συνεργατικών τρόπων και εργαλείων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την από κοινού ανάδειξη των έργων που ανήκουν στις δημόσιες συλλογές της χώρας.



Απόστολος Γεωργίου
Τρεις και πέντε, 2006
Ακρυλικά σε μουσαμά
260 x 230 εκ.
Συλλογές MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Η έκθεση «Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα» επιχειρεί την αποτύπωση, όχι μόνο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης στην Covid-19 εποχή, αλλά και άλλων, πρωτόγνωρων προκλήσεων που η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει.