Αιχμές Σεφτελή κατά του Υπουργού Εσωτερικών.

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της 20ης Δεκεμβρίου 2020 με τίτλο: "Σταθερά στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών – Στα 550 εκατ. ευρώ το 2020 τα πρόσθετα έσοδα των ΟΤΑ – Νέα χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ στους Δήμους" βλέπε εδώ: https://www.ypes.gr/ypes-stathera-sto-pleyro-tis-aytodioikisis-kai-ton-topikon-koinonion-sta-550-ekat-eyro-to-2020-ta-prostheta-esoda-ton-ota-nea-chrimatodotisi-85-ekat-eyro-stoys-dimoys/

Αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης κ. Κώστας Σεφτελής στην επίσημη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υιοθετόντας δημοσίευμα ιστοσελίδας:

"Με όλο το σεβασμό κ. Υπουργέ αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση τα 85.000.000€ που δίνεται στους Δήμους.
Είναι χρήματα της αυτοδιοίκησης, είναι χρήματα των Δήμων που έχουν περισσέψει μέχρι στιγμής μετά τις τακτικές κατανομές και τις λοιπές οριζόντιες δράσεις του 2020, αυτό που δυστυχώς το διατυμπανίζετε ως «επιπλέον ενίσχυση»!

Υπήρχε δηλαδή περίπτωση να μην τα δώσετε και να τα κρατήσετε στο Λογαριασμό των ΚΑΠ?

Για να γίνει κατανοητό στους συμπολίτες μου, δεν είναι Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση οι 525.626,69€ προς το Δήμο μας.

Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση θα ήταν οποιοδήποτε επιπλέον ποσό που το έχει μεγάλη ανάγκη ο Δήμος μας, όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας.

Επειδή, αν θυμάμαι καλά το ίδιο έγινε στην αρχή της πανδημίας και με τη ΣΑΤΑ των σχολείων που "βαφτίστηκε" και αυτή σαν "Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση", καλό είναι να σταματήσει αυτή η τακτική που δυστυχώς παραπέμπει στις πολύ άσχημες παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος".


Δεν ξέρατε δεν ρωτάγατε κ. Υπουργέ τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών πως να γράψετε το Δελτίο Τύπου... Ελπίζουμε πάντως να σας έστειλε ευχετήρια κάρτα... Χρονιάρες Μέρες...