Εισοδικόν, του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.


Στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2021 του Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

2021 μετά Χριστόν και η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, υπάρχει γιατί πριν διακόσια χρόνια οι Έλληνες επαναστάτησαν κατά του βάρβαρου κατακτητή και γράφτηκε το έπος του 1821.

2021 και με παράκληση στον ποιμενάρχη μας αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αφιερώνουμε αυτό το εγκόλπιο ημερολόγιο στην εθνική μας επέτειο και καταγράφουμε αυτήν την χρονιά στην ενορία μας, ως χρονιά μνήμης και τιμής του 1821.

2021 και θα περιληφθούν σε αυτό το ημερολόγιο κείμενα σχετικά με το θαύμα των Ελλήνων του 1821.

2021 και η εικόνα του εξωφύλλου του παρόντος, με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, από την αγιογράφηση του ναού μας, θα μας θυμίζει την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821.

2021 και μαζί με την καταγραφή των λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων της κοινότητας, το νηστειοδρόμειο και τον ημερήσιο οδηγό αγιογραφικών αναγνωσμάτων, η παράκληση του πρωτομάρτυρα του αγώνα αγίου Γρηγορίου του Ε' θα είναι αφορμή προσευχής όχι μόνο για την ημέρα μνήμης του μαρτυρίου του, 10 Απριλίου 1821.

2021 και οι ευχαριστίες μας, προς τον Θεό για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδος και όλους όσους συμπαρίστανται με εθελοντισμό ή οικονομικά στο ενοριακό έργο, αλλά και τον χορηγό του ημερολογίου μας επιχειρηματία Λάμπρο Μπόλτση  και τα ομώνυμά του ψητοπωλεία στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο, με την ευχή όλοι να βιώνουμε και να μεταλαμπαδεύουμε τα ιδανικά των ηρώων του 1821.

2021 και οι ευχές μας, προς τους αναγνώστες αυτού του ημερολογίου, όλους τους ενορίτες και τα παιδιά των δημοτικών σχολείων που θα το παραλάβουν στη γιορτή των τριών Ιεραρχών με την ευχή να μάθουν και να γιορτάζουν πάντα με τιμή το μεγάλο ιστορικά γεγονός του αγώνα για θρησκεία και πατρίδα το 1821.

2021 μετά Χριστόν και τα χαράς ευαγγέλια της συλλήψεως Του στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, γίναν χαράς ευαγγέλια των Ελλήνων μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Υπάρχουμε, έστω και αν αμαθείς και άσοφοι άνθρωποι προσπαθούν να αλλιώσουν την ιστορία και προπηλακίζουν όσους αγωνίζονται για την πίστη τους και τα εθνικά ιδανικά τους. Εμείς εξεταστήκαμε ως "παραβάτες", επειδή κάναμε στο βουνό ατομική προσευχή, αλλά νομίζουμε αυτό έγινε επειδή τολμήσαμε και δώσαμε Χριστό και τιμήσαμε την εθνική επέτειο στις 25 Μαρτίου του 2020, μέσα σε ώρες παραλόγων κρατικών απαγορεύσεων. Τώρα κραυγάζουμε, ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

Μετ' ευχών και αγάπης

πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου

Αρχιμανδρίτης