Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στην λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης σήμερα.


Ο κ. Σόφης και τα μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας ενημέρωσαν τους συμπολίτες μας για τις εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης συζήτησαν μαζί τους και μοίρασαν την Ανακοίνωση τους. 

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ).

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Στην πόλη μας επιχειρείται για μια ακόμα φορά η πλήρης εγκατάλειψη κάθε μορφής περίθαλψης με απόφαση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε από τις 20 του Γενάρη η αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων ιατρείων στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και η μετατροπή του αποκλειστικά σε κέντρο covid για τεστ και εμβολιασμό, όταν αυτός προγραμματιστεί.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση που πετάει όλους τους συμπολίτες μας έξω απ’ το ΙΚΑ και που τους αναγκάζει να ψάχνουν ιδιώτες γιατρούς ακόμα και για να γράψουν μία συνταγή, εκτός από το γεγονός ότι υποβαθμίζει βάναυσα τις παροχές υγείας, επιβαρύνει και όλους τους πολίτες με ένα ακόμα χαράτσι αφού θα υποχρεώνονται  να πληρώνουν στις επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς.

Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις που εν μέσω πανδημίας περικόπτουν απ’ τον προϋπολογισμό 600 περίπου εκατομμύρια ευρώ για την υγεία.

Απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα μαζικοί εμβολιασμοί για όλο τον λαό και να αφήσουν τα επικοινωνιακά κόλπα.

Ταυτόχρονα απαιτούμε την άμεση διασφάλιση της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας υγείας και την επαναλειτουργία των ιατρείων του Κέντρου Υγείας στην πόλη. 


Ο κ. Γιώργος Σόφης, δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης - επικεφαλής της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.