Συζήτηση με τον Μιχάλη Τασούλα, Πρόεδρο Δ.Σ. Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης - Οι ευχές του για τη νέα χρονιά.




Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης. Τι είναι, που εδρεύει, πως εκλέγεται το Προεδρείο της;

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων είναι το «δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο»  των Συλλόγων Γονέων της Πόλης μας.

Η έδρα της βρίσκεται σε μια εντελώς ακατάλληλη αίθουσα διδασκαλίας του ΕΠΑΛ της πόλης μας και ευελπιστούμε – μετά και την πρόσφατη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – να μετακινηθούμε άμεσα σε νέα αυτόνομα   γραφεία, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.  

Το Δ.Σ. της Ένωσης εκλέγεται  - κάθε δύο χρόνια -από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους  των Συλλόγων Γονέων. 

Μπορείτε να μας αναφέρετε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις και δράσεις της Ένωσης για το 2020;

Η Ένωση έχει την υποχρέωση να παρεμβαίνει για να προωθεί προς επίλυση, τα προβλήματα που παρουσιάζονται τους Συλλόγους γονέων.

Σε τοπικό επίπεδο, το ΔΣ της Ένωσης εκπροσωπείται στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) και στις δύο Σχολικές Επιτροπές, που θεσμικά ασχολούνται με τα θέματα της Εκπαίδευσης, αλλά και στην Επιτροπή Διαβούλευσης, στο Σ.Β.Α.Κ. και σε άλλες Κινηματικές Δράσεις της πόλης.

Μέσα στο πολύ «δύσκολο» 2020, με την διπλή καραντίνα λόγω Πανδημίας, χρειάστηκε αρκετές φορές να κάνουμε παρεμβάσεις

α)  προς το Υπουργείο Παιδείας, τόσο  για την ανεύθυνη στάση του στην πρώτη καραντίνα, όσο και για τις εγκληματικές επιλογές του στο φετινό άνοιγμα των σχολείων, που μαθηματικά  θα οδηγούσαν (και οδήγησαν), στο δεύτερο κλείσιμο μετά από σχεδόν δύο μήνες λειτουργίας

β) προς την Δημοτική Αρχή, τόσο σε σχέση με τα μέτρα υγιεινής και  ασφαλείας και το προσωπικό Καθαριότητας στα σχολεία, όσο και πρόσφατα για την προμήθεια και χορήγηση tablet σε μαθητές της πόλης και τις ατυχείς επιλογές της Διοίκησης.

Σε επίπεδο τώρα ανώτερων Οργάνων των  Γονέων, η  Ένωσή μας έχει εκλέξει οκτώ αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και δύο στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος του Δ.Σ.

Τι εύχεστε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης για τη νέα χρονιά.

Εύχομαι τη Νέα Χρονιά

Ν΄ ανοίξουν τα σχολειά μας με ασφάλεια.

Να αποτρέψουμε με τους Αγώνες μας τα σχέδια των κυβερνώντων, για λιγότερο Δημόσιο Σχολείο και Μόρφωση για τα παιδιά μας.

Να είναι μια Χρονιά  γεμάτη  Υγεία – Ειρήνη – Αλληλεγγύη  και  πολλές πολλές Αγκαλιές.