Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Ευχέλαιο για την πρώτη του έτους.

 

Με το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου, ως ικεσία προς το Θεό για τους εν ασθενεία κατακειμένους και ιδιαίτερα για όσους βιώνουν τον ψυχικό ή σωματικό πόνο από τη σύγχρονη υγειονομική κρίση σε ολόκληρο στον κόσμο, κατέληξε λειτουργικά η πρώτη ημέρα του πολιτικού έτους 2021, στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Το πρωί της εορτής, τη μία από τις πέντε Θείες Λειτουργίες που έγιναν στην ενορία, τέλεσε στο ναό της αγίας Μαρίνης ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.

Ο ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκανε και τη δοξολογία για την πρώτη του έτους και ευλόγησε την αγιοβασιλειόπιτα της κοινότητας. Μαζί του, ιερούργησε ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου. 

Παράλληλα, γινόταν η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του αγίου Νεκταρίου από τον αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντζια και στο εορτάζων εκκλησάκι του αγίου Βασιλείου από τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη.

Στις 10:30 έγιναν άλλες δύο Θείες Λειτουργίες από τον αρχιμανδρίτη Δαμάσκηνο Φυλακτό, στην αγία Μαρίνα, κι από τον άγοντα τα ονομαστήριά του, πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη, στον αγιο Νεκτάριο.

Την παραμονή της εορτής, στο εορτάζων εκκλησάκι του αγίου Βασιλείου, έγινε ο Εσπερινός κι ο Όρθρος της εορτής, ενώ ακολούθησε λιτάνευση της εικόνος μόνο από τον ιερέα.Για να δείτε το λεύκωμα με τις φωτογραφίες, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://bit.ly/38WgzGu