Κινητοποίηση Συλλόγων & Φορέων στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης.

 

Την κλιμάκωση του αγώνα ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια, για την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην πόλη,  μετατρέποντας το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμού του Covid 19, απαίτησαν με μαζική κινητοποίηση οι φορείς της πόλης.

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα το πρωί της 15ης Ιανουαρίου 2021. Ξεκίνησε με αυτοκινητοπορεία στην πόλη και κατέληξε στο Κέντρο Υγεία όπου και αναρτήθηκαν πανό των φορέων και έγιναν δυναμικές παρεμβάσεις από εκπροσώπους των φορέων και τα αιτήματα τους κατατέθηκαν στον υποδιευθυντή του Κέντρου Υγείας.

Η αντίδραση των φορέων έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης γίνεται εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid-19, και την ταυτόχρονη αναστολή σχεδόν του συνόλου των ιατρείων που εξυπηρετούν τον λαό της περιοχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις συναντήσεις με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι κυβερνήσεις δεν δίνουν δεκάρα για την υγεία του λαού και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής έρχεται πάλι να τα πληρώσει ο λαός μας, ο οποίος καλείται να βρει ραντεβού σε κάποιο γειτονικό Κέντρο Υγείας (αν βρει… αν υπάρχει η ειδικότητα… αν δεν έχουν γίνει και αυτά εμβολιαστικά κέντρα) και να μετακινηθεί σε άλλο Δήμο, με τα ανύπαρκτα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος ή όσοι έχουν την …επιλογή, να πληρώσουν επίσκεψη σε κάποιον γιατρό στη γειτονιά τους ή μπροστά στην ανάγκη να προσκυνήσουν πάλι την ιδιωτική υγεία κι ας έχουν πληρωμένη την ασφάλιση τους στο ΕΣΥ.

Μετά την συνάντηση αντιπροσωπίας φορέων με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, η Μαρίνα Γαζή πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης δήλωσε ότι οι αγώνες και η πίεση του προηγούμενου διαστήματος έχει ως αποτέλεσμα την πλήρωση των θέσεων του Γυναικολόγου και του Παιδιάτρου. Παρόλα αυτά εξέφρασε τις ανησυχίες ότι θα ενταχθούν στις ανάγκες του εμβολιασμού και δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες των γυναικών και παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα στο Κέντρου Υγείας συζήτησαν με γιατρούς που καταδικάζουν αυτές τις διαδικασίες και ζητούν προσλήψεις. Τέλος κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα και ανέφερε ότι η κυβέρνηση βλέπει σαν κόστος την υγεία του λαού και θα καθυστερεί να λάβει μέτρα όσο δεν νιώθει την λαϊκή πίεση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης-Υμηττού, μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων Αθήνας του ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Μ. Παπαμάυρος», η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγγελος Σικελιανός», ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ), μέλη της Ένωσης Γονέων Ηλιούπολης, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση. 

Όλοι αυτοί οι φορείς που διαχρονικά, τα τελευταία χρόνια και πιο έντονα μέσα στην πανδημία, μαζί και με άλλους φορείς της πόλης, παλεύουν για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, για την αναβάθμιση της λειτουργίας του με πλήρη στελέχωση και με σκοπό να  επιτελεί τον σύνθετο ρόλο του ως Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Περισσότερα εδώ: https://lsilioupolis.wordpress.com/2021/01/15/%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89%ce%bd-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad/