Ηλιούπολη - Φάκελος Παιδικές Χαρές(ΚΙΘΑΙΡΩΝΟΣ).

 

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στις παιδικές χαρές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ηλιούπολης βρεθήκαμε την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 στην παιδική χαρά ΚΙΘΑΙΡΩΝΟΣ.

Το ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ που υπήρχε στην προηγούμενη πινακίδα, ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ και ΚΙΘΑΙΡΩΝΟΣ, αφαιρέθηκε προφανώς επειδή δεν είναι sic... με την εποχή...

Ένα έργο που είχε μελετηθεί και προγραμματιστεί επί Δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπουλου μια εντυπωσιακή ομολογουμένως εξ αρχής ανακατασκευή της συγκεκριμένης παιδικής χαράς ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 με εξ' ολοκλήρου χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Και ενώ αναπάντητα παραμένουν μέχρι σήμερα τα ερωτήματα των συμπολιτών μας περί της αδειοδότησης των παιδικών χαρών του Δήμου μας από τους λαλίστατους σε άλλα ζητήματα αρμοδίους της σημερινής Διοίκησης είναι εμφανή και σε τούτη την ανακατασκευασμένη παιδική χαρά η έλλειψη φύλαξης της. 

Και μπορεί ένας δυο κολλητοί της σημερινής Διοίκησης από την περιοχή, δεν γνωρίζουμε εαν έχουν διοριστεί ακόμη, να ρίχνουν εύκολα τις ευθύνες μέσω διαδικτυακών τους παρεμβάσεων, στους συμπολίτες και στα παιδιά τους, επί Βαλασόπουλου δεν ίσχυε αυτό φαίνεται, άλλα εμείς θα επισημάνουμε εδώ, για άλλη μια φορά, ότι η φύλαξη είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. 


Ξέφραγο αμπέλι κ. Σεφτελή οι παιδικές χαρές του Δήμου Ηλιούπολης ακόμη και στην περίοδο του 2ου lock down και οι συμπολίτες μας ρωτούν:

-Έχουν αδειοδοτηθεί οι παιδικές χαρές του Δήμου Ηλιούπολης;

-Τι γίνεται με την φύλαξη των παιδικών χαρών; Υπάρχει μέριμνα ώστε τις βραδινές ώρες να κλειδώνουν και τις πρωινές ώρες να ανοίγουν;

ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

10.10.2020

Ολοκληρώθηκε ένα από τα έργα που είχαν μελετηθεί και προγραμματιστεί επί θητείας της παράταξής μας (παιδική χαρά στην Κιθαιρώνος). Ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθεί και ο Βρεφονηπιακός σταθμός στην Αριστογειτονος και να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό Βύρωνα Ηλιούπολης.

https://www.ilioupoli.gr/.../prokiryksi-tou-ergou...


Κώστας Σεφτελής, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηλιούπολης

24/09/2020

Εκμεταλλευόμενοι κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προχωράμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και κυρίως την ποιότητα ζωής των κατοίκων της όλων των ηλικιών.

Υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε αυτή την προστιθέμενη αξία που δημιουργείται για το σύνολο της πόλης μας.

 ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη χρήση των παιδιών της γειτονιάς η αναβαθμισμένη παιδική χαρά της οδού Κιθαιρώνος, χρηματοδοτημένη εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Συγκεκριμένα αποξηλώθηκαν όλες οι παλιές πλάκες προστασίας και όλα τα παλιά όργανα και τοποθετήθηκε νέα κατάλληλη επιφάνεια 480 μ2 για προστασία από πτώσεις και σύγχρονος εξοπλισμός για μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, για όλες τις ηλικίες - για νήπια και παιδιά - με κούνιες, τραμπάλες, τσουλήθρες, αναρρίχηση και ποικίλες συνθέσεις παιδικών δραστηριοτήτων για ατέλειωτη διασκέδαση των μικρών μας φίλων.

Η παιδική χαρά έχει ανασχεδιαστεί λειτουργικά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζονται από τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και την ισχύουσα νομοθεσία.
Η παιδική χαρά της Κιθαιρώνος είναι η αρχή και σύντομα ακολουθούν οι παιδικές χαρές του άλσους Δ. Κιντή και της Νυμφών, της Εργατών Τύπου, της Δαμασκηνού & Κριεζή, της Φωκίδος & Παπαφλέσσα, της Κεντρικής πλατείας, της Λαγκαδιών και της Παΐκου.

Με πρόγραμμα και μέθοδο, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και με φροντίδα κάθε γειτονιάς της Ηλιούπολης συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αλλαγή προς το καλύτερο.

24 Σεπτεμβρίου 2020
Κώστας Σεφτελής
Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας