Δημοτική Κίνηση"ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη": Σχετικά με το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

 


👉
Μέσα από μια γεμάτη παλινωδίες διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, προέκυψε το άνοιγμα και η επιστροφή των μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών στα δια ζώσης μαθήματά τους από τη Δευτέρα 11/01.

👉
Αναλογιζόμενοι την αδράνεια και την μνημειώδη έλλειψη προετοιμασίας –ή αδιαφορίας;- του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της κυβέρνησης συνολικά τους προηγούμενους μήνες αυτής της υγειονομικής κρίσης, δεν είχαμε υψηλές προσδοκίες ότι η επιστροφή των μαθητών θα γινόταν με σχέδιο και οργανωμένα έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τους ίδιους, για τους εκπαιδευτικούς και για τις οικογένειες τους και για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να ξανακλείσουν τα σχολεία μετά από 2 εβδομάδες.

✅
Στο σημείο αυτό μπαίνει στην εξίσωση όμως και η διοίκηση του εκάστοτε δήμου, δηλαδή το κατά πόσο έχει την βούληση να συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει ή μπορεί να βρει. Η διενέργεια covid-τεστ στους δημοτικούς υπαλλήλους των βρεφονηπιακών σταθμών που πραγματοποιήθηκε χθες, θεωρούμε πως είναι μια αυτονόητη και βασική ενέργεια που καλώς έγινε, όπως και η καθαριότητα και η ύπαρξη υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά κ.ά.).

👉
Θα πρέπει επιπλέον όμως ο Δήμος Ηλιούπολης να κινηθεί και για την εξασφάλιση covid-τεστ για όλο –πρωτίστως- το εκπαιδευτικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

👉
Και εν συνεχεία θα μπορούσε να διεκδικήσει τη διενέργεια περιοδικών τεστ γονέων και κηδεμόνων έξω από τα σχολεία με κινητά συνεργεία (πιθανόν σε συνεργασία και με τον ΕΟΔΥ) έτσι ώστε να υπάρχει μία στοιχειωδώς αξιόπιστη επιδημιολογική εικόνα σχετικά με τη διασπορά του ιού στην σχολική κοινότητα.

🔴
Ας μην ξεχνάμε πώς η «ειδική πλατφόρμα» του υπουργείου παιδείας για υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών που θέλουν να κάνουν τεστ άνοιξε μόλις την Πέμπτη 7/1 (!!) με τα σχολεία να ανοίγουν έπειτα από 3 ημέρες!!!

▶
Στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας και της κρίσης που είναι εδώ, σε τόσο ευαίσθητα θέματα απαιτείται από τους διοικούντες να αναλαμβάνουν δράσεις και να κάνουν το βήμα παραπάνω, όχι να αρέσκονται στα ελάχιστα, αυτονόητα και την αυτοπροβολή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

📍
Δεν αρκούν οι τυπικές διευθετήσεις καθώς δεν βρισκόμαστε εν μέσω μίας τυπικής κατάστασης.

Το γραφείο τύπου,
Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη