Θανάσης Σκορδάς: Σχέδιο δράσης τώρα.

 


Αφ' ενός ο εμπορικός κόσμος καταρρέει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Οικονομία, την Εργασία και την κοινωνική συνοχή αφ' ετέρου η Κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά πότε κάνοντας αβαρίες στην οικονομική λειτουργία και πότε στην υγειονομική ασφάλεια, με τον κίνδυνο να προκληθεί, τελικά, ζημιά και στα δύο.

Διατυπώνω καλόπιστα μερικές σκέψεις:

Να προγραμματισθεί μια υγειονομικά ασφαλής ή έστω ελεγχόμενη λειτουργία των καταστημάτων με μέγιστο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Να γενικευθεί έστω η λειτουργία click away ή click in shop.

Να απαντηθεί πειστικά και τεκμηριωμένα τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την λειτουργία της Αγοράς από την πρώτη φάση της επιδημίας (όπου είχαμε ανοιχτά καταστήματα με μέγιστο αριθμό πελατών) στην δεύτερη (όπου όλα είναι κλειστά).

Εάν συνεχιστεί το ήδη μακροβιότερο lockdown (πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει καθολικό κλείσιμο 9 εβδομάδων), θα οδηγηθούμε σε βίαιη αναδιάρθρωση της Αγοράς με ανυπολόγιστες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες.

Δεν χρειάζονται κι άλλη τροφή οι συνομωσιολογικές θεωρίες. Σχέδιο και δράση, τώρα.

Με την ευκαιρία παρακολουθήστε την 12λεπτη ομιλία του πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης  και προέδρου της Ριζοσπαστικής Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης και Ανασυγκρότησης κ. Θανάση Σκορδά.

Προφητική ομιλία στα τέλη του 2017.

Πολιτικές ανάταξης της Μεσαίας Τάξης - Θανάσης Σκορδάς.