Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης: Κάτω τα Χέρια από τα Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης.

 


Και ενώ η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και η αναγκαιότητα ανάπτυξης και στελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας στις γειτονιές μας είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ, η κυβέρνηση επιλέγει να συρρικνώνει επιπλέον τα Κέντρα Υγείας και να τα μετατρέπει σχεδόν αποκλειστικά σε Κέντρα Εμβολιασμού για τον Covid-19!


Στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης έκλεισαν ήδη τα περισσότερα ιατρεία για να στελεχωθεί το εμβολιαστικό κέντρο!
 
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι κυριολεκτικά δεν δίνουν δεκάρα για την υγεία του λαού!

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής έρχεται πάλι να τα πληρώσει ο λαός μας, ο οποίος καλείται να βρει ραντεβού σε κάποιο γειτονικό κέντρο υγείας (αν βρει…αν υπάρχει η ειδικότητα,,,, αν δεν έχουν γίνει και αυτά εμβολιαστικά κέντρα) και να μετακινηθεί σε άλλο Δήμο με ανύπαρκτα ΜΜΜ όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος. Ή να πληρώσει επίσκεψη σε κάποιον γιατρό στη γειτονιά του ή, όσοι έχουν την επιλογή , να προσκυνήσουμε πάλι την ιδιωτική υγεία μπροστά στην ανάγκη κι ας έχουμε ασφάλιση.


Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και απαιτούμε εδώ και τώρα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που να αντιστοιχεί στις ανάγκες μας:
 
· Επιπλέον πρόσληψη προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

·Πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης με όλες τις ειδικότητες και 24ωρη λειτουργία του        με τις βασικές ειδικότητες, μικροβιολογικό και ακτινολογικό και όλο το βοηθητικό προσωπικό. 

· Στελέχωση του Κέντρου Υγείας με Γυναικολόγο και παιδίατρο (που είναι σε άδεια) καθώς και επιπλέον παιδίατρο στο τμήμα Covid του Κέντρου Υγείας για να μπορεί να γίνεται τεστ και στα παιδιά μέχρι 14 ετών.


·Πρόσληψη προσωπικού για την παρακολούθηση της πανδημίας στην κοινότητα και την διενέργεια δωρεάν τεστ, στα πλαίσια της πρόληψης, σε όσο το δυνατό περισσότερους εργασιακούς χώρους και σχολεία στην Ηλιούπολη.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης

14/1/2021