Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Μνημόσυνο από τον Βρεσθένης Θεόκλητο στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

 

Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε από την προγραμματισμένη ημερομηνία του, η τέλεση του ιερού μνημοσύνου του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης.

Τούτο έγινε για να μπορεί να είναι ιερουργός του, ο επί τούτω προσκληθείς, εκ των στενών συνεργατών του μακαριστού Πρωθιεράρχου, μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

Η Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο τελέστηκαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στο υποκείμενο του ναού της ενορίας παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου, δίχως την παρουσία ευλαβών χριστιανών, λόγω των υγειονομικών μέτρων. 


Με τον μητροπολίτη Θεόκλητο συλλειτούργησε ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, ενώ διακονητής υπήρξε ο αναγνώστης Γεώργιος Βάρσος.

Ο σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο πρόσωπο των παρόντων εφημερίων του ναού, ευχαρίστησε την εκκλησιαστική κοινότητα για την δυνατότητα που του έδωσε να είναι ο λειτουργός του Ιερού Μνημοσύνου του πνευματικού του πατέρα.

Μετά την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε και αυτή δίχως την παρουσία πιστών από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, στο ναό της αγίας Μαρίνης, τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ίμια στις 31.1.1996.
Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως