ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη: Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης.

Εν μέσω πανδημίας οι άνθρωποι είναι εγκληματίες εκ προμελέτης.

Βαριά κουβέντα θα πει κάποιος, σε τι αναφέρεστε θα ρωτήσει κάποιος άλλος.

Μήπως στην αντιμετώπιση των μαθητών τον Μάιο, τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη του 2020 ή τον Γενάρη φέτος;

Μήπως στην αντιμετώπιση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, στη διανομή, στις βιομηχανικές μονάδες, στις αποθήκες, στις μεταφορές;

Μήπως στην αντιμετώπιση των γιατρών και όλου του υγειονομικού προσωπικού, (ελλείψεις ακόμα και σε μέτρα προστασίας, απλήρωτες υπερωρίες, ευθύνες που δεν τους αναλογούν κλπ.)

Μήπως στην αντιμετώπιση του λαού στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Μήπως στην αντιμετώπιση της πανδημίας μόνο με τα lockdown, που καταστρέφουν αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και εργαζόμενους;

Μήπως στην επιβολή της λογικής της «ατομικής ευθύνης» και στη βροχή των προστίμων για την τρομοκράτηση του κόσμου;

Μήπως στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων μέσω των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και λοιπών κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού και των εργαζομένων;

Μήπως στην υποβάθμιση ή και κλείσιμο κέντρων υγείας;

Μήπως όταν έλεγαν ότι «πάμε καλά» και «είμαστε οι καλύτεροι» και ξεπεράσαμε τους 5.000 νεκρούς, με πολλούς να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘq

Σε όλα αυτά και άλλα πολλά που η αναίσχυντη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει στις πλάτες των εργαζομένων αναφέρεται το… εκ προμελέτης.

Πρόκειται για μια πολιτική που εφαρμόζεται με στόχους για την επομένη μέρα (χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με έλλειψη δημοκρατίας, φτώχεια, πολιτιστικό μεσαίωνα, κλπ), ΧΩΡΙΣ ΥΓΕΙΑ .

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ

Χρόνια τώρα ο λαός της Ηλιούπολης και οι αγωνιστικοί μαζικοί φορείς και κινήσεις ζητούν αναβάθμιση των υπηρεσιών του «ΙΚΑ», περισσότερες ειδικότητες, κάλυψη των κενών θέσεων σε γιατρούς και προσωπικό. Αλλά οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις ήταν ενάντια στα αιτήματά μας. Μαζί με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της καπιταλιστικής λογικής του κέρδους και μόνο του κέρδους, που στέλνει τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο, τη νεολαία να πληρώνει τους ιδιώτες ιατρούς, πιστός συνοδοιπόρος πάντα οι δημοτικές αρχές της Ηλιούπολης πρώην και νυν.

Ε, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το τελευταίο χτύπημα με την κυβερνητική απόφαση να κλείσουν όλες τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας («ΙΚΑ») και στην Ηλιούπολη, για να μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα για την covid-19.

Ο κόσμος που εξυπηρετούταν από τους γιατρούς (όσους είχαν αφήσει), που θα πηγαίνει; Θα μπορεί εν μέσω lockdown και έξαρσης του κορονοϊού να μετακινηθεί; Θα μπορούν άνθρωποι που τους βαραίνουν τα χρόνια τους ή η κατάσταση της υγείας τους να μετακινηθούν; Ή θα πρέπει να πάνε στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους ιδιώτες; Και πόσοι μπορούν;

Δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για όλα αυτά…

Δεν απαντούν πόσο καιρό θα ισχύσει το νέο καθεστώς. Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση υπάρχουν δυο ερωτήματα. 

Α) Τι κάνει η δήθεν «υπεύθυνη» δημοτική αρχή; ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΙΠΟΤΑ

Β) Τι θα κάνει ο λαός της Ηλιούπολης, θα τους αφήσουμε να καθορίζουν τις ζωές μας;

Ως ΜΑΧομενη Ηλιουπολη λέμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, οργανωμένα, μαζικά, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Είναι ανάγκη όλοι οι μαζικοί φορείς, τα εργατικά σωματεία, οι επαγγελματικές ενώσεις, οι αριστερές δημοτικές κινήσεις, συλλογικότητες, να ενημερώσουν τον λαό της Ηλιούπολης και να οργανώσουν μαζικές ενέργειες- κινητοποιήσεις. 

·                     Να λειτουργήσει κανονικά το Κέντρο Υγείας «ΙΚΑ», με τα ραντεβού με τους γιατρούς που ήδη υπάρχουν.

·                     Να προσληφθούν άμεσα και νέες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού. 

·                     Να φτιαχτεί η ειδική μονάδα με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον εμβολιασμό covid -19. Να προσληφθούν γιατροί και προσωπικό για τον εμβολιασμό.

·                     Δωρεάν εμβόλια για όλο τον λαό.

Ότι κάνουν εκ προμελέτης πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού, να πληρώσουν γι αυτή την πολιτική αλητεία όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή. 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ