"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ": Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη στην Ηλιούπολη.

 

Κατ’ αρχήν καλωσορίζουμε τον κ. Περιφερειάρχη που επισκέφτηκε την πόλη μας για να επιθεωρήσει το έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Ειρήνης.

Ο κύριος Πατούλης γνωρίζει πολύ καλά ότι το έργο ξεκίνησε και είχε ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του επί δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπουλου , αφού η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης έκανε τη μελέτη και η πρώην περιφερειάρχης κυρία Δούρου χρηματοδότησε το έργο. Αυτή είναι η αλήθεια.

Να ενημερώσουμε επίσης τη δημοτική αρχή, που δεν έχει γνώση της ολοκλήρωσης του έργου, ότι η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης δεν τελείωσε κι αυτό γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προγραμματίσει σοβαρά έργα και παρεμβάσεις (φωτισμός - δενδροφύτευση - παγκάκια και λοιπά) μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου τη νέα προγραμματική περίοδο. (Γι’ αυτό υπάρχουν και σε όλες τις φυτοδόχους έτοιμες υποδοχές για την ολοκλήρωση του έργου).

Επίσης ο κύριος Περιφερειάρχης πρέπει να γνωρίζει ότι μετά από μεγάλους αγώνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής η Περιφέρεια χρηματοδότησε και το δεύτερο μεγάλο διαδημοτικό αντιπλημμυρικό έργο στην Ηλιούπολη.

Από τον σημερινό Δήμαρχο, (ως πρώην αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών) περιμέναμε να είναι ειλικρινής σε σχέση με τα παραπάνω έργα. Ο κύριος Περιφερειάρχης όμως όφειλε να αναφέρει (καθώς γνωρίζει) τη συμβολή της προηγούμενης περιφερειακής και δημοτικής αρχής.

Όσο για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής είναι αναμενόμενη, γιατί δεν έχει να παρουσιάσει ούτε μια νέα μελέτη, ούτε ένα νέο έργο ή παρέμβαση στο διάστημα που διοικεί τον δήμο.
Πρώτα η Ηλιούπολη
28/1/2021

26 Σεπτεμβρίου 2018

Προχωρά η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης στην Ηλιούπολη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Την ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος της Λεωφόρου Ειρήνης στον Δήμο Ηλιούπολης, εξασφαλίζουν, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το σχετικό έργο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 850.000 ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Ηλιούπολης και στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Περιλαμβάνει δε παρεμβάσεις σε όλο το μήκος και πλάτος των δύο πλευρών της Λεωφόρου Ειρήνης (συνολικά 6.300 τ.μ.).

Τι περιλαμβάνει το έργο

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες, μεταξύ άλλων, για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, την αντικατάσταση τμήματος του ασφάλτινου οδοστρώματος στις διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους και τη δημιουργία νέων διαβάσεων από ζώνες κυβόλιθων, ενώ προβλέπεται η κατασκευή υποδομών φωτισμού σε υπογειοποιημένο δίκτυο καθώς και υποδομών ποτίσματος του πρασίνου. Με την υλοποίηση του έργου θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση των συμπολιτών μας με αναπηρία.

20 Ιουλίου 2018

Ξεκινάει η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης
Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηλιούπολης προκηρύσσεται το μεγάλο έργο που αφορά την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης προϋπολογισμού 850.000 ευρώ.
Το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων κατά μήκος όλης της Λεωφόρου Ειρήνης στην εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού και στον εμπλουτισμό με φυτοδόχους πρασίνου και παγκάκια για την ξεκούραση και την αναψυχή των πεζών.
Έτσι αναπλάθεται ο εμπορικότερος δρόμος της Ηλιούπολης δημιουργώντας ένα νέο επιχειρηματικό, καταναλωτικό και κοινωνικό περιβάλλον που δίνει προστιθέμενη αξία σε όλη την πόλη.
Ο Δήμος Ηλιούπολης εξασφάλισε την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.