Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια, για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην πόλη, μετατρέποντας το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμού του Covid 19!!!

 

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και την μετατροπή του σε αποκλειστικό Κέντρο Εμβολιασμού Covid 19!

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια, κυβέρνησης και ιθυνόντων του Υπ Υγείας, για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην πόλη,  μετατρέποντας το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμού του Covid 19!!!

Ένα από τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κατάσταση σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας -εν μέσω Πανδημίας- είναι η αποδυνάμωση του.

Τα Νοσοκομεία αντί να ενισχύονται με το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό  μετατράπηκαν σε μονάδες μιας νόσου, οι μακροχρόνια ασθενείς δοκιμάζονται, το υγειονομικό προσωπικό τσακίζεται, τα Κέντρα Υγείας αποδεκατίζονται, οι δε χώροι δουλειάς, εν μέσω πανδημίας και απανωτών νομοθετικών ρυθμίσεων, αναδεικνύονται σε κολαστήρια εκμετάλλευσης και σε ανεξέλεγκτες υγειονομικές βόμβες εξάπλωσης του κορωνοιού, πλάι στο συνωστισμό των ΜΜΜ που συνεχίζεται, την πραγματικότητα των σχολικών μονάδων που άνοιξαν μερικώς για να κλείσουν πιθανά σε λίγο, αφού κανένα από τα μέτρα και τις προϋποθέσεις ασφάλειας που κραυγάζουν καιρό τώρα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς δεν πάρθηκε υπόψη από την κυβέρνηση για την επανεκκίνηση τους.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα κανέναν δεν μπορεί να εντυπωσιάζει η κυνικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού όσον αφορά την λειτουργία του Κέντρο Υγείας στην πόλη μας που ανέστειλε σήμερα κάθε άλλη υγειονομική του λειτουργία και μετατρέπεται αποκλειστικά σε Κέντρο εμβολιασμού για Covid!!!

Χτες, 12 Γενάρη, η Λαϊκή Συσπείρωση, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης και η υποδιευθύντρια του κυρία Ποντίκη, μας ενημέρωσε ότι το Κέντρο ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως κέντρο εμβολιασμού περιμένοντας όπως μας δήλωνε με χαρακτηριστική αισιοδοξία, το αναγκαίο προσωπικό!!!

Σήμερα ενημερωνόμαστε ότι το Κέντρο Υγείας ακύρωσε όλα τα ιατρικά ραντεβού που είχε στο σχεδιασμό του -εκτός από τα ορθοπεδικά- και όπως διαπιστώσαμε βγήκε από την λίστα των τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΔΥ,  με άγνωστο χρονικό ορίζοντα!!!

Το Κέντρο Υγείας δηλαδή στην πόλη, με απόφαση της κυβέρνησης, μετατράπηκε  σε μιας νόσου και οι εναπομείναντες γιατροί του καλούνται πλέον, καθώς φαίνεται, να καλύψουν τις ανάγκες του εμβολιασμού, μια και  η κυβέρνηση δεν σχεδίασε ποτέ την στελέχωση των αντιστοιχών κέντρων που στήνει το τελευταίο διάστημα, στο γόνατο!!

Για δε τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τις έγκυες και παιδιά στην πόλη που θα χρειαστούν γιατρό και φάρμακο θα πρέπει να περιπλανηθούν στα πέριξ του δήμου Κέντρων Υγείας, προσευχόμενοι να πετύχουν έγκαιρα ραντεβού για να μην «γονατίσουν» και πάλι μπροστά στα ιδιωτικά ιατρεία.

Η Κυβέρνηση ακάθεκτη, με σημαία την ατομική ευθύνη, επιχειρεί προκλητικά να συγκαλύψει την επικίνδυνη για τον λαό γύμνια της πολίτικης της, αφήνοντας εθνικό σύστημα υγείας και την υγειά του αθωράκιστα, μπροστά σε ένα νέο, τρίτο κύμα Πανδημίας που όπως μας προειδοποιούν οι επιστήμονες, έρχεται πιο ισχυρό και απειλητικό, με  διέξοδο και ελπίδα, μόνο τον πολυπόθητο εμβολιασμό!!!

Ένα εμβολιασμό, που κάθε ήμερα γινόμαστε γνώστες, ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του παραδέρνει ανάμεσα στις αδυσώπητες συμπληγάδες των γιγάντιων κολοσσών της Φαρμακοβιομηχανίας και στον γεωπολιτικό πόλεμο των  ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Ληστές και λήσταρχοι αντάμα, που ατενίζουν την ζωή μας σαν αναλώσιμο υλικό, που όταν δεν μπορεί να τους διασφαλίσει κέρδη και τα υπερκέρδη, μπορεί να χάνεται ανάμεσα σε λιμούς, πανδημίες, πολέμους, αρκεί να σώζονται τα προκλητικά κέρδη μιας χούφτας παρασίτων που ζουν και πλουτίζουν αχαλίνωτα.

Φτάνει, έως εδώ. Την ζωή μας και την ζωή των παιδιών και των γερόντων μας, δεν την βάζουμε στην ζυγαριά του κόστους-οφέλους των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν.

Απαιτούμε να σταματήσει και ο εμπαιγμός και η πρόκληση. Να λειτουργήσει πλήρως το Κέντρο Υγείας στην πόλη σε 24ωρη βάση και με  όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό που χρειάζεται και πότε δεν είχε για πάνω από δέκα χρόνια. Να υποδεχτεί και να περαιώσει την ανάγκη της πρόληψης και του εμβολιασμού μπροστά στην Πανδημία με όλο το επιπρόσθετο και αναγκαίο υγειονομικό που χρειάζεται για αυτό.

Καλούμε την δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να μην μείνουν παρατηρητές αυτών των αρνητικών εξελίξεων και με έκτακτη συνεδρίαση να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την πρόκληση της κυβέρνησης.