Κέντρο Εμβολιασμού covid-19 το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης.

 


Εν αναμονή.

Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις.

Στις 4/1/2021, προστέθηκαν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς - δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. (οι λίστες με τα νοσοκομεία αναλυτικά εδώ: https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/8219-dhlwsh-genikoy-grammatea-prwtobathmias-frontidas-ygeias-marioy-themistokleoys).

Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία - τη Δευτέρα 4/1/2021 προστίθενται και 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία - ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Στο μεταξύ.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.