Πρόταση Ψηφίσματος για τις γυναίκες που δίνουν τον αγώνα τους ενάντια σε κάθε είδους διάκριση, προκατειλημμένη συμπεριφορά και ρατσιστική επίθεση που δέχονται.

    

                                                                                  

Από τον επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" κ. Στάθη Ψυρρόπουλο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης που βρίσκεται σε εξέλιξη.                        

 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ:11/2/2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται με τις γυναίκες που δίνουν τον αγώνα τους ενάντια σε κάθε είδους διάκριση, προκατειλημμένη συμπεριφορά και ρατσιστική επίθεση που δέχονται. Η Πόλη μας έχει δώσει τους δικούς της ιστορικούς αγώνες για την προάσπιση των ελευθεριών κάθε ανθρώπου απέναντι σε κάθε είδους διακρίσεις που αφορούν όλο το φάσμα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αφορμώμενοι, όχι μόνο από την επικαιρότητα αλλά κυρίως από την καθημερινότητα πολλών γυναικών που βιώνουν διάφορες μορφές καταπίεσης και διάκρισης, οφείλουμε ως εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να σταθούμε στο πλευρό τους.

Τα ποσοστά κακοποίησης τους είναι υψηλά, γεγονός που αποδεικνύει πως χρειάζονται, ακόμη και στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο, πολλά βήματα ακόμα για να εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις. Η σεξουαλική παρενόχληση, η λεκτική και σωματική βία αλλά και κάθε είδους επιθετική συμπεριφορά, στο εργασιακό και ενδοοικογενειακό περιβάλλον αλλά και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, σε βάρος του γυναικείου φύλου, είναι κατακριτέα, καταδικαστέα και αναντίρρητα καταγγελλόμενη.

Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, που γενικεύτηκε ο φόβος, η ανασφάλεια για την υγεία και για την επόμενη μέρα στη ζωή των πολιτών, οξύνονται παράλληλα και οι καταδικαστέες και απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες, που φτάνουν μέχρι την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική παρενόχληση, το βιασμό, ακόμα και τη δολοφονία.

Σεβόμενοι την προσφορά της γυναίκας στην ευτυχία της οικογένειας, στον επαγγελματικό στίβο, στην κοινωνική και επιστημονική πρόοδο και στην πολιτική και αναλογιζόμενοι τους πολλαπλούς ρόλους που επιτελεί, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας, δεν επιφέρει αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας αλλά διατρανώνει την ισότητα των δύο φύλων, την ίση αντιμετώπιση και την δικαιοσύνη. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης και κάθε Δημοτικός Σύμβουλος:

·   *Βρίσκεται εδώ για να στηρίξει κάθε γυναίκα που δέχεται διακρίσεις και ρατσιστικές συμπεριφορές είτε στη δημόσια είτε στην ιδιωτική σφαίρα

·   *Δηλώνει ότι στην Ηλιούπολη, περιστατικά κάθε μορφής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης δεν γίνονται ανεκτά και θα καταδικάζονται από όπου και αν προέρχονται

·   *Θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις και κάθε προληπτικό μέσο που θα συμβάλει στην άμβλυνση και στην αντιμετώπιση αυτών των απαράδεκτων φαινομένων

·   *Στέλνει μήνυμα συστράτευσης και συνεργασίας, με την τοπική κοινωνία και με όλους τους φορείς της Πόλης μας για συμμετοχή, με σκοπό την βελτίωση της θέσης της γυναίκας μέσα  στην κοινωνία.

                                                                                     Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

                                                                                      ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ

                                                                                           «ΠΡΩΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ»

 

                                                                                         ΣΤΑΘΗΣ  ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ