Η Δημοτική Κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" ζητά την παρέμβαση του Δημάρχου για απαράδεκτες εκφράσεις Δημοτικού Συμβούλου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 📌📢
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Φεβρουαρίου 2021 που μεταδόθηκε διαδικτυακά, δημοτικός σύμβουλος με ύφος που θύμιζε μετεμφυλιακό τραμπούκο, επιτέθηκε συλλήβδην κατά της Αριστεράς, με ύφος αγοραίο και εκφράσεις που θεωρούμε αδιανόητο να ακούγονται σε χώρους αφιερωμένους στη Δημοκρατία.

📍
Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος αν και ανεξάρτητος συγκαταλέγεται στις δυνάμεις του Δημάρχου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έκοψε τον εν λόγω κύριο μιλώντας για παρεμβολή…

👉
Αναμένουμε από τον Δήμαρχο να παρέμβει και να μην επιλέξει την σιωπή. Μία σιωπή που θα αποδεικνύει πως οι προοδευτικές του ευαισθησίες, είναι ευκαιριακού χαρακτήρα.

Είμαστε από εκείνους που πάντα πίστευαν και υποστήριζαν ότι οι συνεργασίες γίνονται στη βάση προγραμματικών αρχών. Συνεργασίες και συμμαχίες που δεν γίνονται στη βάση Αρχών, αποτελούν «κολεγιές» ή «νταραβέρια» που δεν ενισχύουν το δημοκρατικό διάλογο ή το καλό της πόλης, αλλά μόνο προσωπικά συμφέροντα.
👉
Αυτοδιοίκηση και τέτοιες συμπεριφορές δεν συμβαδίζουν, και να μην θεωρεί κανένας πως θα γίνουν ανεκτές.

▶
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Να λειτουργήσει στη βάση των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών Αρχών. Να χαλιναγωγήσει διχαστικές συμπεριφορές όχλου. Καλούμε τελικά τη Δημοτική Αρχή να αποδείξει ότι δεν είναι αδύναμη. Έστω και μετά από δική μας παρότρυνση.

Το Γραφείο Τύπου,
Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη