Κανονικά θα λειτουργήσει η Σαββατιάτικη λαϊκή αγορά στην Ηλιούπολη - Ευθύνες στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά από την Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.

 

Η λαϊκή αγορά στην Ηλιούπολη το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 θα λειτουργήσει κανονικά, όπως την προηγούμενη εβδομάδα. Στους ίδιους δρόμους κι με τους ίδιους όρους.

Αφού ως γνωστό πριν λαλήσει ο πετεινός ανακλήθηκε η Απόφαση περί αναστολής λειτουργίας των Σαββατιάτικων λαϊκών αγορών από 13.02.2021 που είχε προαναγγελθεί.


Κανονικά θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές και τα Σάββατα – Επικοινωνία του πρόεδρου της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική θέτοντας τις λαϊκές αγορές σε καθολική αναστολή λειτουργίας τα Σάββατα η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.) και ο πρόεδρος της Δημήτρης Μουλιάτος ξεκίνησε ένα νέο κύκλο επαφών με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε κατέστησε σαφές το αυτονόητο!

Το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα, ήταν πέρα από κάθε έννοια λογικής αφού το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να συνωστίσει τους καταναλωτές σε στεγασμένους χώρους με απρόβλεπτες για τη δημόσια υγεία συνέπειες.

Δημήτριος Μουλιάτος, πρόεδρος Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. - Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή - ΥΠ.ΑΝ.ΕΠ.


Έτσι σήμερα το πρωί της Δευτέρας 8/1 σε μία ακόμα επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέας Εμπορίου και Ανάπτυξης Παναγιώτη Σταμπουλίδη επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο.

Ανακαλείται το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα κι ως εκ τούτου οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν κανονικά και τα Σάββατα όπως τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Αμέσως μετά τις επικοινωνίες που είχε ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. Δημήτρης Μουλιάτος τόσο με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και με τον γ.γ. Εμπορίου και Ανάπτυξης Παναγιώτη Σταμπουλίδη υπογράμμισε ότι : «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα, μία απόφαση που βάρυνε αποκλειστικά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ακούγοντας λοιπόν τις  θέσεις και τα επιχειρήματά μας που έχουν ως στόχο πρωτίστως την προστασία της δημόσιας υγείας, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ανακάλεσε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα. Όλοι εμείς οι άνθρωποι πίσω από τους πάγκους στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων».