ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συζήτηση με τον πολλά υποσχόμενο νεαρό Ηλιουπολίτη Θανάση Αθανασίου, δημοτικό σύμβουλο - "Η Πόλη που θέλω".


 

-Για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Ποιες οι εντυπώσεις σας μέχρι σήμερα;

Είναι πολύ σπουδαίο για εμένα ότι με εμπιστεύθηκαν συμπολίτες μου να τους εκπροσωπήσω και νιώθω μεγάλο βάρος που έχω τέτοια ευθύνη. Τώρα αρχίζω να «παίρνω τα πάνω μου» στις συνεδριάσεις. 

Η πρώτη χρονιά για εμένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Παρακολουθούσα, άκουγα, διάβαζα πολύ,  έμαθα πως λειτουργεί ένα συμβούλιο. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να εξοικειωθώ. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω τον «μαθητευόμενο μάγο» στις πλάτες των πολιτών. 

Πλέον η δράση μου θα αυξάνεται προοδευτικά και ήδη σχεδιάζω προσεκτικά τις επόμενες παρεμβάσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο, για να είμαι συγκεκριμένος, σαφής και παρουσιάζοντας δεδομένα.

-Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα με πολυδιάστατη παρουσία στα κοινά. Υπάρχει ελεύθερος χρόνος για κάτι άλλο;

Η αλήθεια είναι πως η εργασία μου καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου. Εργάζομαι ως σύμβουλος σε μια μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, όπου διαχειρίζομαι ευρωπαϊκά projects, ενώ παράλληλα παρακολουθώ 2 μεταπτυχιακά προγράμματα. Όπως καταλαβαίνετε, ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος. 

Και θα ρωτήσετε: Μα καλά, θυσιάζεις τον λίγο ελεύθερο χρόνο για ενασχόληση με την πολιτική. Η απάντηση είναι ένα σίγουρο ΝΑΙ. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να «ιδιωτεύω» και η ενασχόληση μου με τα κοινά της πόλης θέλω να περάσει και ένα μήνυμα στους ανθρώπους 20-30 χρονών να μην απαξιώνουν την πολιτική. Η Ηλιούπολη μας έχει όλους ανάγκη.

-Θα είστε εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης;

Χαίρομαι πολύ που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσει το «κρυφτούλι». 

Η τοπική μας οργάνωση είναι «ανύπαρκτη» στην πόλη. Οποιος δεν το βλέπει αυτό, απλά εθελοτυφλεί. Πού είναι η οργανωση στα μεγάλα ζητήματα του Δήμου; Απόλυτη σιωπή. Εδώ και 5 χρόνια που είναι στο τιμόνι συγκεκριμένα άτομα, συναντιόμαστε μόνο όταν πρόκειται να κόψουμε πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και μάλιστα με εισιτήριο. 
Μηδέν δράσεις, μηδέν παρεμβάσεις, μηδέν πολιτικές εκδηλώσεις, μηδέν ουσία. 

Η διοίκηση δεν ανταποκρίνεται ούτε στα βασικά: Σας καλώ να πάτε αυτή τη στιγμή έξω από τα γραφεία της τοπικης: Τα τζάμια είναι ακόμα σπασμένα από την τελευταία επίθεση. Πλήρης αδιαφορία, όλα στον αυτόματο πιλότο.

Δεν είναι πολιτιστικός σύλλογος η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας για να κάνει μόνο συνεστιάσεις, πρέπει να έχει και πολιτική υπόσταση. 
Και πριν ο πρόεδρος καταλογίσει «αδιαφορία» σε άλλους, καλύτερα να κοιταχτεί στον καθρέφτη καθώς αυτός είναι υπεύθυνος για όλη τη λειτουργία της οργάνωσης σύμφωνα με το καταστατικό. 
Είμαι υπερήφανος που προέρχομαι από την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω πως η τοπική μας οργάνωση οφείλει να αναγεννηθεί και να έχει σημαντικό και δυναμικό ρόλο στις τοπικές εξελίξεις.

Και για να γίνω ακόμα πιο σαφής: Ο κόσμος θέλει λύσεις και αποτέλεσμα. Θέλει νέα μυαλά. Νέο «αίμα». Όχι τοπικούς «κομματάρχες» και «πολιτευτές» που μάλιστα έχουν άρρηκτες σχέσεις με τη σημερινή -και ομολογούμενως αναποτελεσματική- διοίκηση του Δήμου.

Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος, σας μιλάω ανοιχτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η στασιμότητα.


-Πως κρίνετε το έργο της διοίκησης σε αυτόν τον 1,5 χρόνο;

Απαντώ στην ερώτηση, με ερώτηση: Πείτε μου ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης που έχει προωθήσει -έστω στις διαδικασίες-η σημερινή διοίκηση. Πείτε μου μια «συμμαχία» για το καλό της πόλης. Μηδέν εις το πηλίκο. 

Η μόνη συμμαχία που έκανε ο Δήμαρχος ήταν με τον Δήμαρχο Αλίμου για να μας κάνει την «πίσω αυλή» της επένδυσης.

Ο κ. Χατζηδάκης νομίζει ότι ο Δήμος είναι ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και πολιτεύεται με όρους συνδικαλισμού: Διχάζει την πόλη και το συμβούλιο, στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους και κάνει bullying στις αντίθετες απόψεις. 
Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι οι πολίτες έχουν ήδη καταλάβει την τακτική του. 
Σας καλώ να βγείτε στον δρόμο και να μιλήσετε με τον κόσμο, με τους καταστηματάρχες. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα σας εκφράσουν έντονη δυσαρέσκεια για την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον της πόλης.

-Τι εύχεστε στον Ηλιουπολίτη και την Ηλιουπολίτισσα για το 2021;

Το 2021 εύχομαι να φέρει αρχικά υγεία. Αποδείχτηκε πως δεν είναι δεδομένη το 2020. Ολα τα υπόλοιπα έρχονται, αρκεί να μην το βάζεις κάτω και να δουλεύεις σκληρά. 

Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να απαντήσω σε αυτές τις πολύ ουσιώδεις ερωτήσεις σας και να απευθυνθώ στους αναγνώστες σας. Κάνετε εξαιρετική δουλειά, συνεχίστε έτσι.