Βασίλης Μακρίδης: Το Προσχέδιο Είναι για τον "Κάλαθο των Αχρήστων".

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Περί Νομοσχεδίου…
Μετά τα όσα είδαν τα φώτα της δημοσιότητας για το νέο προσχέδιο Νόμου από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έχουμε να επισημάνουμε ως Ομοσπονδία τα κάτωθι:

Έως και σήμερα διαπραγματευτήκαμε πολλά νομοσχέδια (παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και διαμορφώνοντάς τα υπέρ του παραγωγού) Προεδρικά Διατάγματα, τροπολογίες Νόμου & Διευκρινιστικών Αποφάσεων.


Πάντα όπως είθισται η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση διοχετεύει – με διαρροές στα ΜΜΕ τα προσχέδια Νόμου για να εκλάβει τις όποιες αντιδράσεις περί του εκάστοτε Νόμου. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν έκανε μόνο το σύνηθες αλλά πήγε και λίγο πιο «μπροστά» δεν κάλεσε ούτε μια φορά κανένα συνδικαλιστικό φορέα για ένα ουσιαστικό διάλογο.

Ως Ομοσπονδία Παραγωγών Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης εδώ και πάνω από ένα (1) έτος μεταβήκαμε στην Αθήνα και στο αρμόδιο Υπουργείο ( 3 φορές θα μπορούσαμε και παραπάνω αλλά λόγω των υγειονομικών περιορισμών δεν κατέστη δυνατό) καταθέτοντας πλήρη φάκελο.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε το τι αναγράφεται στο προσχέδιο για τον απλούστατο λόγο ότι όλο αυτό είναι για τον «κάλαθο των αχρήστων».

Ξεκινάμε έναν υπέρτατο αγώνα ώστε όλο το προσχέδιο να αλλαχθεί εξολοκλήρου.


Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό την επαναδιαπραγμάτευση από λευκό χαρτί έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο νόμο σύγχρονο και κυρίως εφαρμόσιμο σε όλες του τις διατάξεις ανά την Ελλάδα.

Προειδοποιούμε όμως ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ζήσουμε εποχές του 2014 ( όπως με το ν. 4264/2014 ) όπου η 10 ήμερη απεργία του κλάδου μας μάλλον θα είναι πολύ μικρή…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ