"Δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης - Το εργασιακό μας μέλλον βρίσκεται προς αμφισβήτηση".

 


Τάδε έφη ο Βασίλειος Μακρίδης, ο έμπειρος και μαχητικός συνδικαλιστής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Αναλυτικά σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

"Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους της Ομοσπονδίας Παραγωγών κ. Μακρίδη Βασίλειο και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ. Δερετζή Άγγελο με τους Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη Παναγιώτη.

Στη διάρκεια της συνομιλίας διαπιστώθηκε το ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης μεταξύ των δύο (2) πλευρών. Ειδικότερα η Κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της δηλώνει μεν ότι το σχέδιο νόμου δεν είναι το οριστικό. Πλην όμως δεν το αποσύρει, ενώ επιμένει και σε βασικές διατάξεις του.

Οι δύο (2) Πρόεδροι των Ομοσπονδιών ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν αποτελεί βάση συζήτησης. Παράλληλα κατατέθηκε σήμερα από κοινού πρόταση όλων των Ομοσπονδιών της Χώρας.

Πλέον είναι στα χέρια της Κυβέρνησης, ώστε να τα αξιολογήσει.

Άμεσα θα υπάρξει συνεδρίαση και συνεννόηση μεταξύ των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του χώρου για να καθοριστεί η στάση τους.

Τέλος τονίζουμε προς όλους τους συναδέλφους ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, αφού οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το εργασιακό μας μέλλον βρίσκεται προς αμφισβήτηση.

O κ. Βασίλειος Μακρίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Ο κ. Άγγελος Δερετζής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.