Στην πρώτη γραμμή η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης - ΕΟΔΠΗ.

 

Και αυτή τη φορά.

Διαβάζουμε στην σημερινή ανάρτηση της Ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Και η "Μήδεια" ήρθε… Έντυσε στα λευκά την πόλη μας, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες που πολλοί δεν είχαν ξαναδεί ποτέ και άλλοι, είχαν πολλά χρόνια να αντικρίσουν.


Κάποιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, όταν οι πρώτες νιφάδες σκέπασαν την πόλη. Κάποιοι άλλοι, ντύθηκαν ζεστά και ήξεραν ότι ο άνισος αγώνας με μία κακοκαιρία που όμοιά της είχε να φανεί πολλά χρόνια, μόλις ξεκίνησε.


Για πέντε και πλέον ημέρες, η Ομάδα μας, κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, να ανταποκριθεί στις δεκάδες κλήσεις πολιτών που χρειάζονταν βοήθεια. Για πέντε ημέρες, προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε ανεπηρέαστοι από τις ατυχίες και τα τεχνικά προβλήματα που έφεραν πίσω το έργο μας.

Δώσαμε πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, προσπαθώντας να διατηρήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς, μεταφέραμε ανθρώπους με προβλήματα υγείας και πραγματικά τα πριόνια μας "πήραν φωτιά" από τις δεκάδες κοπές δέντρων που χρειάστηκε να συνδράμουμε. Συνολικά, η ομάδα μας χρειάστηκε να συνδράμει σε πάνω από 67 παροχές βοηθείας.

Το εάν επιτύχαμε στη προσπάθειά μας αυτή, το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας στήριξαν αυτές τις ημέρες και υποσχόμαστε ότι σε κάθε έκτακτη ανάγκη θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τους συμπολίτες μας.

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης - ΕΟΔΠΗ