ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συζήτηση με τον κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, Πρόεδρο ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης.

 


-Η περιπέτεια με τον κορωνοϊό covid–19 έχει επηρεάσει την δράση της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης και την επαφή σας με τους πολίτες;

Η πανδημία με τον covid–19 έχει επηρεάσει την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Επόμενο ήταν να επηρεάσει την λειτουργία και την δράση της ΔΗΜ. Τ.Ο.
Η Νέα Δημοκρατία από τον προηγούμενο Μάρτιο έχει αναστείλει τις δράσεις σε κομματικό επίπεδο.
Τα γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. δεν ανοίγουν όπως παλαιότερα και η επαφή με τους πολίτες δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Η πανδημία έχει κλείσει τον περισσότερο κόσμο στα σπίτια του.

Τηλεφωνικές επαφές και από τα ηλεκτρονικά μέσα γίνονται, τόσο από μένα όσο και από τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΜ. Τ.Ο.
Σε κάθε περίπτωση η επαφή με τους πολίτες, στην εποχή της πανδημίας, γίνεται δυσκολότερη από ποτέ. Ελπίζουμε ότι με τον εμβολιασμό θα σταματήσει η μετάδοση του covid–19 και θα ξαναβρούμε όλοι την χαμένη μας κοινωνικότητα.
-Συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της ΔΗΜ. Τ.Ο. όλα τα εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. ή κάποια στην πορεία αφού εκλέχθηκαν κράτησαν τον τίτλο για το βιογραφικό τους αλλά κουράστηκαν και τα παράτησαν;

Αυτό που έχω να πω είναι ότι όποιος εκλέγεται στο Δ.Σ. της ΔΗΜ. Τ.Ο. έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Δυστυχώς κάποια μέλη έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους, κάποιοι μπορεί να κουράστηκαν, κάποιοι μπορεί να θεωρούν την εκλογή τους στο Δ.Σ της ΔΗΜ. Τ.Ο. ως εφαλτήριο για τους δικούς τους στόχους.
Θέλω όμως να θυμίσω ότι η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική, είναι ζήτημα προσφοράς στις αρχές και αξίες που πρεσβεύει η Νεα Δημοκρατία.
Η ΔΗΜ. Τ.Ο. όμως θα συνεχίσει να υπηρετεί την παράταξη και να κοινοποιεί στους πολίτες της Ηλιούπολης το έργο της Κυβέρνησης και αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όσοι βάζουν υποψηφιότητα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών είναι παρούσα και η συνεργασία μας άψογη.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ., τα κομματικά στελέχηκαι όλους τους Νεοδημοκράτες της Ηλιούπολης για την παρουσία τους και όχι μόνο.
-Για άλλη μια φορά τα γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. στην Ηλιούπολη έγιναν στόχος με σοβαρές ζημιές. Υπήρξε επίσημη καταδίκη από την σημερινή Διοίκηση του Δήμου η οποία συχνά αφήνει αιχμές κατά της Κυβέρνησης;

Από το 2016 μέχρι σήμερα τα γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης γίνονται στόχος τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.
Τα γραφεία μαςς είναι στην Ηλιούπολη, τα μέλης μας είναι Ηλιουπολίτισσες και Ηλιουπολίτες που ζουν και οι περοσσότεροι εργάζονται στην πόλη μας.
Δυστυχώς όμως καμμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Σε παλαιότερη ανακοίνωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. είχαμε επισημάνει τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Δημοτικής Αρχής.
Εαν κάποιοι ξεχνούν το ρόλο τους και επιδίδονται σε αντιπολιτευτικές κορώνες οι πολίτες θα τους κρίνουν την ώρα που πρέπει.

-Πως κρίνετε τον τελευταίο εκλογικό νόμο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές; Θεωρείτε ότι έφτασε η στιγμή να δώσει χρίσμα υποψηφίου Δημάρχου η Νέα Δημοκρατία σε όλους τους Δήμους;

Ο τελευταίος εκλογικός νόμος ήταν ότι χειρότερο υπήρξε και δεν το λέω για αντιπολιτευτικούς λόγους.
Δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους περισσότερους Δήμους της χώρας.
Σας θυμίζω ότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης η παράταξη του Δημάρχου έχει λιγότερο από δέκα δημοτικούς συμβούλους.
Οι πολίτες της Ηλιούπολης βλέπουν τα αποτελέσματα του εκλογικού νόμου κάθε μέρα (Δημοτικοί Σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις πηγαίνουν στην παράταξη του Δημάρχου με αντάλλαγμα θέσεις και οφίτσια).

Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, με νόμο διόρθωσε ότι ήταν δυνατόν και σε λίγο χρονικό διάστημα θα ψηφίσει καινούργιο εκλογικό νόμο που θα δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί η βούληση των πολιτών και να λειτουργήσουν οι Δήμοι απρόσκοπτα.
Τώρα εαν η Νέα Δημοκρατία δώσει χρίσμα ή όχι είναι απόφαση του προέδρου της και των συλλογικών της οργάνων.
Αν με ρωτάτε όμως για την δική μας πόλη θα σας πω ότι ήμουν και είμαι υποστηρικτής της μιας και μοναδικής υποψηφιότητας από την κεντροδεξιά παράταξη. Δεν έγινε στις προηγούμενες εκλογές. Πιστεύω να γίνει στις εκλογές που θα γίνουν και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
-Με το πέρας της περιπέτειας του κορωνοϊού covid–19 και την επιστροφή στην κανονικότητα θα διεξαχθούν και οι εκλογές για το Δ.Σ. στην ΔΗΜ. Τ.Ο..
Θα είστε εκ νέου υποψήφιος για Πρόεδρος; Τι μήνυμα στέλνεται στα μέλη του κόμματος στην πόλη μας;

Στις εκλογές που θα γίνουν θα είμαι υποψήφιος και αυτή τη φορά.
Θέλω να προσφέρω, έχω τον χρόνο που χρειάζεται για να είσαι πάντα παρών και έχω την εντύπωση ότι ειμαι αποδεκτός από την πλειοψηφία των στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίαςστην Ηλιούπολη.
Δεν βάζω υποψηφιότητα ούτε για να γίνω υποψήφιος Δήμαρχος, ούτε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.
Είμαι πιστός στα κομματικά μου καθήκοντα και μόνο.

Το μήνυμά μου στα μέλη του κόμματος στην πόλη μας είναι: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έβαλε πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή. Υπομονή και πιστή εφαρμογή των μέτρων και σε λίγο θα αποκτήσουμε την χαμένη μας κοινωνικότητα.