"Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει κάποιο μυστικό…" μας λέγατε προεκλογικά κ. Δήμαρχε...

 

Διαβάζουμε εδώ: https://lsilioupolis.wordpress.com/2021/02/09/%cf%87%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%8c-%cf%80%ce%bb%ce%ac%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b6-%ce%bc%ce%b5/ στην ενημερωτική και επίσημη σελίδα της Λαϊκής Συσπέιρωσης Ηλιούπολης απ' όπου και η φωτογραφία του εξωφύλλου της ανάρτησης,  "Χωματερή στο βουνό -πλάι στο γκαράζ- με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής! Ποιος θα απολογηθεί για αυτή την αθλιότητα;".

Πολλές οι φωτογραφίες που μπορεί κάποιος να δει αν μπει στον σύνδεσμο που σας προαναφέραμε και επισυνάπτουμε.

Και θυμόμαστε κ. Δήμαρχε τι λέγατε, ως παράταξη βεβαίως βεβαίως, προεκλογικά...

Παρόμοιες φωτογραφίες αναρτούσατε... Για τους άλλους... Σήμερα... Περασμένα, Ξεχασμένα...

"Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει κάποιο μυστικό…"

Στις περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες, στα ψεύδη και στην παραπλάνηση του Δημάρχου, απαντά η πραγματικότητα. Εμείς, η Παράταξη «ΗλιουπΟλοι Μαζί – ΕΝΑΚ», απαντάμε με προτάσεις και πρόγραμμα.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες. Χθες (07/04) το πρωί, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος εγκαινίασε το πρότυπο (έτσι το χαρακτηρίζει ο ίδιος), Περιβαλλοντικό - Εκπαιδευτικό Κέντρο Υμηττού, στο δασικό χώρο δίπλα από τον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία, στο βουνό του Υμηττού. Είναι εκεί ακριβώς όπου κάλυψε με τσιμέντο τα μπάζα που προήλθαν από την ανακατασκευή του οικήματος, όπως είχε καταγγελθεί και όπως δείχνουν οι σχετικές φωτογραφίες. Είναι το μνημείο της διπλής αυθαιρεσίας του (αφού είναι και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ.), που θα θυμίζει στις επόμενες γενιές, πως οι παραλήψεις της εκάστοτε διοίκησης μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή τα δάση μας και το περιβάλλον.

Σε μικρή απόσταση από τα σκηνοθετημένα εγκαίνια του Δημάρχου, υπάρχει η πραγματική εικόνα της περιβαλλοντικής του «ευαισθησίας», που θέλει να την μεταλαμπαδεύσει και στις επόμενες γενιές. Είναι ο χώρος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) του Δήμου, πάνω από το Κ.Υ.Τ. πάλι μέσα στο δάσος, που τον έχει μετατρέψει σε χωματερή με κάθε είδους απορρίμματα τα οποία αδυνατεί να διαχειριστεί, όπως μπάζα, κλαδιά από το υποτιθέμενο συνεχιζόμενο πρόγραμμα της κομποστοποίησης με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, κουφάρια από λαμαρίνες εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, μολυσματικά λύματα που χύνονται ανεξέλεγκτα στο βουνό από το πλύσιμο των απορριμματοφόρων, κλπ.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ., είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος στους κατοίκους της πόλης μας για όλα τα παραπάνω και κυρίως για τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες αποκατάστασης του Υμηττού μας μετά τη φονική πυρκαγιά του 2015. Ο στόχος του είναι προφανής. Για μία ακόμη φορά προσπαθεί να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας καθώς και φορείς που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της οικολογίας, του περιβάλλοντος και της προστασίας του μοναδικού πνεύμονα ζωής για την πόλη μας, του Υμηττού.
Σε αυτή την πρακτική, δεν μπορεί και δεν πρέπει να βρει συμμάχους. Οι ημέρες και τα έργα του στα θέματα της προστασίας του φυσικού πλούτου της πόλης μας και του Υμηττού μας, μιλάνε από μόνα τους.

Για την Παράταξή μας, «ΗλιουπΟλοι Μαζί – ΕΝΑΚ», θεωρούνται αυτονόητα τα παρακάτω:

1. Η δημιουργία ενός πραγματικά πρότυπου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης (Κ.Π.Ε.Ε.) στον Υμηττό, με τη συνδρομή και την παρακολούθηση ειδικών επιστημόνων, με πολλαπλές χρήσεις και δραστηριότητες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα οργάνωσης. Στόχος μας θα είναι το Κ.Π.Ε.Ε. να αποτελέσει πόλο έλξης επισκέψεων, αρχικά από τα σχολεία της Αττικής.

2. Η διερεύνηση των δυνατοτήτων διαμόρφωσης ενός σύγχρονου Περιβαλλοντικού Πάρκου το οποίο θα διασυνδέεται με το Κ.Π.Ε.Ε., όπου οι επισκέπτες του θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και με μια μικρή μονάδα επίδειξης, η οποία θα μπορούσε να ηλεκτροδοτεί το πάρκο.

3. Ο προγραμματισμός επισκέψεων στο Κ.Π.Ε.Ε και στο Πάρκο με συνδυασμένες δράσεις ευαισθητοποίησης, άθλησης και αναψυχής.
4. Η συνέχιση και εντατικοποίηση των δράσεων αναδάσωσης αφού πρωτίστως εξασφαλίσουμε και τους τρόπους ποτίσματος των μικρών δένδρων.

5. Η πλήρης αναδιοργάνωση του χώρου του Σ.Μ.Α. του Δήμου μας, τηρώντας όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που σήμερα καταστρατηγούνται και διαφυλάσσοντας, συγχρόνως, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΟΡΑΜΑ και ΕΥΘΥΝΗ θα γυρίσουμε σελίδα στη διοίκηση του Δήμου μας. Αξίζουμε περισσότερα και θα τα κερδίσουμε.