Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω" : "Με τον Αστυφύλακα ή Με τον Χωροφύλακα κ. Δήμαρχε;".

 


Ο Δήμαρχος πρέπει λοιπόν να αποφασίσει με ποιον είναι. "Με τον αστυφύλακα ή τον χωροφύλακα." Δεν γίνεται και με τους δύο μαζί.

Στις 10 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος "πανηγυρίζει" στο Κέντρο Υγείας που έγινε και Εμβολιαστικό Κέντρο και εξαίρει τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχει στην Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές και μέσα σε λίγες μέρες διαμαρτύρεται για τη μετατροπή του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης σε «μονοθεματικό» Εμβολιαστικό Κέντρο, χωρίς υπηρεσίες υγείας.

Δεν μπορεί από τη μία πλευρά να ζητά στήριξη από τους βουλευτές της κυβέρνησης για να καταθέτουν ερωτήσεις για το κέντρο υγείας και να εξαίρουν τη δημοτική αρχή για τις ενέργειές της και από την άλλη να σηκώνει την παντιέρα της επανάστασης με παρεμβάσεις του τύπου "Κυβερνητικές ανεπάρκειες σε βαθμό υψηλής επικινδυνότητας".

Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά! όχι μόνο στο κέντρο υγείας, αλλά και στον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμαρχος πρέπει λοιπόν να αποφασίσει με ποιον είναι. "Με τον αστυφύλακα ή τον χωροφύλακα." Δεν γίνεται και με τους δύο μαζί.

Να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο ότι σε περίοδο πανδημίας δεν καταργείται το κοινωνικό ιατρείο και δε διακόπτεται η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας.
Η δημοτική αρχή θα έπρεπε όμως να προνοεί, ώστε ο δήμος να συνδράμει και να διευκολύνει ασθενείς με την άυλη συνταγογράφηση, αυτούς που δεν τα καταφέρνουν με τις νέες τεχνολογίες και αναγκάζονται να επισκεφτούν το κέντρο υγείας για συνταγογράφηση.

Πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί το επικουρικό προσωπικό για το οποίο έχουν εγκριθεί οι θέσεις από την 1η ΥΠΕ (12 νοσηλευτές, 9 γιατροί και 3 διοικητικοί).

Και φυσικά κανείς δε θέλει η Ηλιούπολη να μείνει χωρίς υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και εμβολιαστικό κέντρο, η ανάγκη διασφάλισης της δημόσιας υγείας όμως, λόγω της πανδημίας δίνει προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Ο Δήμαρχος οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους δημότες, με στοιχεία, ποιες είναι οι παρεχόμενες λειτουργίες του κέντρου υγείας και τι δεν ισχύει σε σχέση με αυτά που είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο του 2020.