Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης: Ποια η κοινοβουλευτική παρέμβασή σας και ποια τα αποτελέσματά της κ. βουλευτά;


Κοινοβουλευτική παρέμβαση με την οποία θα ζητήσω να γίνει το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας και να ενισχυθεί άμεσα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προανήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης στις 4 Νοεμβρίου 2020 ο βουλευτής Β3 ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειος Πέτρος Σπανάκης βλέπε εδώ: https://vspanakis.gr/blog/2020/11/04/%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b7%ce%bb/.

Ποια η κοινοβουλευτική παρέμβασή που κάνατε και ποια τα αποτελέσματά της κ. βουλευτά;

Με χαρά θα αναρτήσουμε την κοινοβουλευτική σας παρέμβαση, εφόσον την δημοσιοποιήσετε.


Και ενώ η ερώτηση του βουλευτή κ. Βασίλη Σπανάκη προς τον Υπουργό Υγείας δεν έχει αναρτηθεί στην ενημερωτική του σελίδα εντούτοις μας εστάλη από φίλους του blog  αναμένοντας τελικά τα αποτελέσματά της και την απάντηση του Υπουργού. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια 

Θέμα: «Άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και αναβάθμιση σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης» 

Κύριε Υπουργέ, Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης ανήκει στις Πρωτοβάθμιες Δομές Φροντίδας Υγείας και εξυπηρετεί καθημερινά πλήθος κατοίκων από τις ευρύτερες περιοχές του Νότιου Τομέα (Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Γλυφάδα, Δάφνη-Υμηττός). 

Από τις 12 Οκτωβρίου και λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, εντάχθηκε στις δομές ταυτοποίησης και διαχείρισης περιστατικών Covid-19 όπου μπορούν να εξεταστούν δωρεάν, κατόπιν ραντεβού, όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα που παραπέμπουν στη νόσο. 

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης ενώ διαθέτει, σε γενικές γραμμές, τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς επίσης και την κατάλληλη κτιριακή υποδομή ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, εντούτοις, παρουσιάζει εδώ και πολύ καιρό σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που δυσχεραίνει την σωστή εξυπηρέτηση των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων που καθημερινά το επισκέπτονται. 

Όσον αφορά στο ιατρικό προσωπικό οι σοβαρότερες ελλείψεις αυτή την στιγμή αφορούν τις Ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Παιδιάτρου, του Γυναικολόγου, του Παιδοδοντιάτρου, του Ουρολόγου και του Γαστρεντερολόγου. 

Όσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο νεοσύστατο Κέντρο Covid-19. 

Όσον αφορά στον ιατρικό εξοπλισμό, υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα. 

Προκειμένου επίσης να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία, όλοι οι πολίτες που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας, θα πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας. 

Επειδή και λόγω της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης υπάρχει αυξημένη ανάγκη για ποιοτική και άμεση φροντίδα των πολιτών από τις Δομές Δημόσιας Υγείας. 

Επειδή το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης λόγω της άρτιας κτιριακής υποδομής του και της εύκολης πρόσβασης σε αυτό εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό κατοίκων των Νοτίων Προαστίων. 

Επειδή η αναβάθμιση του αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων, των εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής. 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1)Προτίθεστε να μετατρέψετε το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας; 

2)Προτίθεστε να ενισχύσετε άμεσα το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; 

3)Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να εξυπηρετούνται καθημερινά επαρκώς οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων; 

4)Προτίθεστε να προβείτε στην απόκτηση νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος που έχει ανάγκη το Κέντρο Υγείας; 

Ο ερωτών Βουλευτής 

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης