Θανάσης Μπίρλης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης: “Να μετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στις επιτροπές για τον covid 19”.

 


του ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΙΡΛΗ  

Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης

Οι εξελίξεις της πανδημίας στον επιχειρηματικό κόσμο έχουν προκαλέσει ασφυξία και αυξανόμενη την αβεβαιότητα για το μέλλον των επιχειρηματιών και εργαζομένων.

Η αγωνία, ασχέτως  δραστηριότητας,  είναι κοινή για όλους,  εστίαση, λιανεμπόριο, παροχή υπηρεσιών.

Όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η μέθοδος ακορντεόν με τα συνεχή ανοιγοκλεισίματα των επιχειρήσεων δεν φρέναραν  ή  μείωσαν τον συγχρωτισμό και  την μεταδοτικότητα.

Ο  συνωστισμός σε supermarket,  μέσα μαζικής μεταφοράς, συνεχίζει να προβληματίζει τους λοιμοξιωλόγους, τους σοφούς των επιτροπών  και να προκαλεί την εύλογη απορία του επιχειρηματικού κόσμου, που πειθάρχησε  απόλυτα στα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ζητήθηκαν, που εφάρμοσε αποστάσεις και  αναλογία πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο καταστήματος.

Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά να αναπνεύσει όχι με πειράματα clickaway που δίνουν οξυγόνο στην εντατική που βρίσκονται οι επιχειρήσεις αλλά με ροοστάτη που δεν αρκεί να δώσει το απαραίτητο οξυγόνο επιβίωσης...

Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά απεγνωσμένα διακανονισμό οφειλών με νέες ρυθμίσεις 120 δόσεων κ κούρεμα οφειλών λόγω COVID.

Ο επιχειρηματικού κόσμου  ζητά να παλέψει έστω και  τώρα με οποίο αυστηρό πρωτόκολλο αλλά με clickinside με ραντεβού.

Ακόμη και  για την εστίαση θα μπορούσε να εφαρμοστεί το πλέον αυστηρό μέτρο με άνοιγμα των καταστημάτων.

Η πολιτεία από μεριάς της θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση που διαμορφώνεται με την συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές και  εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Από μεριάς μας είμαστε παρόντες με συνεχή σεμινάρια επιμόρφωσης για τους κανόνες υγιεινής κ πρωτοκόλλων, θέλουμε όμως την όσο πιο γρήγορη επανεκκίνηση των καταστημάτων ώστε να μην χαθεί η οποία προσπάθεια ενός χρόνου.