Εθνική Παλιγγενεσία 1821-2021 & Δημοτικά Δρώμενα - Ευάγγελος Βερβερέλης.


Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 φιλοξενούν απόψεις του δραστήριου Ηλιουπολίτη Ευάγγελου Βερβερέλη. 

Τι είναι η Εθνική Παλιγγενεσία και ποια η σημασία για τους Έλληνες; 

Η Εθνική Παλιγγενεσία ειναι λέξη της ελληνιστικής κοινής και με τον όρο αυτό σηματοδοτείται  η κατάληξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων του 1821. Είναι υψίστης σημασίας για τους Έλληνες διότι αποτέλεσε την επανεκκίνηση, την συγκρότηση και ανάδειξη του νεοπαγούς και ανεξάρτητου τότε κράτους της Ελλάδος. 

Τι ρόλο παίζει στην σημερινή κατάσταση που διανύουμε; 

Σήμερα με τις κοινωνικές, ηθικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας (νόσος COVID-19), η επέτειος των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση είναι μείζονος σημασίας. 

Πέραν της τιμής στους γενναίους άνδρες και γυναίκες του 1821, καλούμαστε σαν λαός σε επανεκκίνηση, σε επαναπροσδιορισμό του στόχου που πρέπει να θέσουμε... και να πετύχουμε σε ατομικό, τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Ποια τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη στο Δήμο Ηλιούπολης; 

Η Ηλιούπολη σαν περιοχή είναι προνομιούχα λόγω τοποθεσίας και ρυμοτομίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η καθημερινότητα είναι εύκολη. 

Υπάρχουν χρόνια προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, ο ηλεκτροφωτισμός, η καθαριότητα, οι πεζοδρομήσεις, η έλλειψη ποδηλατόδρομων και η περιποίηση του πρασίνου, στα οποία αν δεν δοθούν λύσεις, τότε η πόλη δυστυχώς «θα χάσει το τρένο» συγκριτικά με τους όμορους δήμους καθώς εκσυγχρονίζονται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Επιπλέον η επένδυση στο Ελληνικό βρίσκεται προ των πυλών, ένα έργο που θα επηρεάσει τα μέγιστα την καθημερινή ζωή της πόλη μας, συνεπώς, πρέπει να στοχοπροσηλωθούμε στην άμεση ανάπτυξή της. 

Πώς βλέπετε το έργο της Δημοτικής Αρχής; 

Η Δημοτική Αρχή αποτελείται από στελέχη που έχουν πολυετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης και καλούνται να δώσουν τις λύσεις. 

Μέχρι στιγμής έχει υλοποιήσει κάποιες δράσεις που είναι θετικές, όπως οι νέοι αισθητήρες εντοπισμού παράνομης στάθμευσης σε ράμπες ΑμεΑ και κάποιες άλλες που προσπαθεί, αλλά όχι με το αναμενόμενο αποτέλεσμα σε τομείς όπως η καθαριότητα. 

Από την άλλη πλευρά όμως δεν έχει υλοποιηθεί καμία δράση στα ζητήματα κυκλοφοριακού, ηλεκτροφωτισμού, πεζοδρομήσεων, διαμόρφωση χώρων και περιποίησης πρασίνου. 

Πώς βλέπετε την κατάσταση των δημοτικών παρατάξεων στην Κεντροδεξιά στην Ηλιούπολη; 

Καταρχάς, η κεντροδεξιά στην πόλη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την κεντροαριστερά που είναι πολυδιασπασμένη. 

Θεωρώ ότι σε μια παράταξη απαιτείται ιδεολογική σύμπλευση, βάσει αρχών και αξιών, με ξεκάθαρη πολιτική, υποδειγματική παρουσίαση της κατάστασης, με μεταρρυθμίσεις και ριζικές τομές για να επέλθει η πρόοδος. Δηλαδή πρόγραμμα εκσυγχρονιστικό με αποτελεσματικότητα και όχι λαϊκισμό. 

Οι πολίτες χρειάζονται μια παράταξη που θα δώσει άμεσα λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της καθημερινότητας και ειδικά τώρα με τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιστεύω στην ενότητα των δυνάμεων έτσι ώστε ο συνδυασμός έμπειρων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης με νέα πρόσωπα που διαθέτουν θάρρος και τεχνοκρατική συγκρότηση να ωφελήσουν την πόλη, όπως έγινε και παλαιότερα με την συμπόρευση των κεντροδεξιών δυνάμεων σε μια παράταξη. 

Λίγα λόγια για τον Ευάγγελο Βερβερέλη 

Ο κ. Ευάγγελος Βερβερέλης είναι διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κατέχει πτυχίο Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό (ΜΒΑ International) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κατεύθυνση Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. 

Διαθέτει 10ετή γενική επαγγελματική εμπειρία, και άνω των 5 ετών εμπειρία σε θέση Υπεύθυνου Έργου (Project manager) σε έργο ανάπτυξης ορυχείου στην Τανζανία, Αφρική. 

Επιπλέον διαθέτει εμπειρία στον συντονισμό και στην υλοποίηση έργων σε διεθνές εργασιακό περιβάλλον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μέση Ανατολή και στην Κίνα, Ασία. 

Από το 2019 έως σήμερα είναι σύμβουλος για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα με εμπειρία στον τομέα της Περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ Α & Β Βαθμού), συμβουλευτικής διαχείρισης και καινοτόμων λύσεων. Ομιλεί Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Κινέζικα και Ινδονησιακά. 

Έχει ενεργή δράση στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμμετοχή σε Διαλόγους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε συναφή συνέδρια.