Χαιρετισμός Νικολάου Κυρίτση για την Επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων απο την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 


Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης φιλοξενούν τον χαιρετισμό του εξαιρετικού Ηλιουπολίτη φιλολόγου κ. Νικολάου Κυρίτση.

" Ελεύθερον το εύψυχον"

Η ιστορική αναγκαιότητα και η θέληση του Θεού  φέρνουν σήμερα τον Ελληνισμό σε όλο τον πλανήτη μπροστα στην τεράστια ευθύνη  να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Νιώθουμε όλοι μας πιο έντονο το ρίγος  μπροστα στον κυματισμό της Ελληνικής σημαίας και των λαβάρων τηε Επανάστασης.

Ανασύρεται στην σκέψη μας η εικόνα του απλού Έλληνα που ποτέ στα τόσα χρόνια σκλαβιάς δεν  εξέπεσε απο την υπερηφάνεια της καταγωγής του αλλα νιώθοντας να χτυπούν στα στήθη του δύο ακούραστες  καρδιές, το αρχαιοελληνικό ιδανικό και  η Ορθοδοξία  και καθοδηγούμενος απο το λόγο του Ρήγα, του Κοραή  και των άλλων υπηρετών του Νεοελληνικού Διαφωτισμού  εγείρεται, γιγαντώνεται και με σύνθημα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  κατανικώντας το φόβο του θανάτου  ρίχνεται, ως νέος Αίαντας , στη μάχη κάνοντας πράξη την αρχαιοελληνική ευψυχία του Μιλτιάδη, του Θεμιστοκλή και του Παλαιολόγου.

Αυτόν τον Ελληνα τιμούμε σήμερα, αυτόν τον Ελληνα έχουμε χρέος να μεταφέρουμε  άσηπτο και στις επόμενες γενιές. 

Αυτήν την ελπίδα μας γεννα εξάλλου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, την ελπίδα του ερχομού της λύτρωσης.

οι Έλληνες ευγνωμονούντες

Νικόλαος Κυρίτσης 
Φιλόλογος 
Διευθυντής Φροντιστηρίου "Κυρίτσης"


Λίγα λόγια για τον κ. Νικόλαο Κυρίτση

Ο Νικόλαος Κυρίτσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην κλασσική Φιλολογία. 
Παράλληλα, είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνων. 

Επί 22  συναπτά έτη εργάζεται ως καθηγητής φιλολογος στην φροντιστηριακή εκπαίδευση και  διευθύνει το φροντιστήριο ΜΕ  Κυρίτσης που εδρεύει στην Ηλιουπολη και παράλληλα στηρίζει έμπρακτα πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της Ηλιούπολης.