Ηλιούπολη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο λόγος στην κα Αφέντρα (Φαίη) Παπαδόγκωνα.

 


Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας φιλοξενούν απόψεις γυναικών που ήταν υποψήφιες στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ηλιούπολης.

Η κα  Αφέντρα (Φαίη) Παπαδόγκωνα ήταν υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη "Η Πόλη που θέλω" - Γαβριήλ Αραμπατζής.

8 Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας: Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Λογικά σήμερα θα έπρεπε να είναι μέρα υπενθύμισης κι όχι γιορτής.....
Είναι μια διεθνής μέρα για τα δικαιώματα των γυναικών  που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και ανθρώπινες θυσίες.
 
Ας πάμε στο παρόν !!! 
Η γυναίκα ως κόρη, αδερφή, μαθήτρια, φοιτήτρια, σύντροφος, σύζυγος, μάνα, εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχος, γιαγιά, πολίτης και πολιτικός είναι "ισότιμο" μέλος της κοινωνίας. Έχει "ίσα"  δικαιώματα κι ευκαιρίες ή μόνο περισσότερες υποχρεώσεις; Ας παλέψουμε όλοι μαζί για την ισότητα. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες της ζωής μας!

Ποια τα κυριότερα προβλήματα απασχολούν σήμερα την γυναίκα που κατοικεί στον Δήμο Ηλιούπολης και τι προτείνετε για την επίλυσή τους; 

α) Ανεργία 
-Διοργάνωση Σεμιναρίων.
-Παροχή ψυχολογικής στήριξης.
-Παροχή  οικονομικής ενίσχυσης.

β) Ενδοοικογενειακή βία (ιδίως τώρα με την πανδημία )
- Παροχή ψυχολογικής στήριξης και λειτουργια δομών για τις παθούσες.

γ) Εργαζόμενες
Παιδικοί σταθμοί και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης έως τις ώρες εργασίας 2100.

δ) Ηλικιωμένες 
 -  Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης με διαδυκτιακά μαθήματα και κουβέντα ως καφές με άλλα μέλη του ΚΑΠΗ.

Στην τελευταία εκλογική διαδικασία υπήρξατε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης. Υπάρχει τελικά χώρος για τις γυναίκες για ουσιαστική συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκησης πέραν της υποχρεωτικής ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια;

Υλοποίηση της ποσόστωσης όχι μόνο στην συμμετοχή των εκλογών αλλά και στα αποτελέσματα. 
Ποσόστωση δηλαδή στην συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο και στις άλλες θέσεις του δήμου όπως και στην κυβέρνηση όπου μόνο το 13℅ είναι γυναίκες !

Λίγα λόγια για την κα Παπαδόγκωνα:

Η Αφέντρα (Φαίη) Παπαδόγκωνα γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Μάνη. 

Κόρη Απόστρατου Αξιωματικού του Π.Ν., σύζυγος Λιμενικού και μητέρα ενός επτάχρονου κοριτσιού το οποίο φοιτά σε δημόσιο σχολείο της πόλης μας. 

Στην Ηλιούπολη διαμένει σταθερά από το 1988 λόγω του επαγγέλματος του Πατέρα της. 

Έχει σπουδάσει Γραμματειακή υποστήριξη και Λογιστικά. Έχει εργαστεί για 25 συναπτά έτη σε δύο μεγάλες Τράπεζες στο Ναυτιλιακό τομέα της Barclays και στην HSBC. 

Το 2016 εκλέχθηκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης και ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα για 2 συνεχόμενα έτη. 

Ανήσυχο πνεύμα, αισιόδοξη, της αρέσει να μιλάει με τις πράξεις της. 

Λατρεύει τα ταξίδια και τους ανθρώπους και πάνω απ' όλα της αρέσει να τους αφουγκράζεται για να μπορέσει να τους βοηθήσει ουσιαστικά. 

Μότο της: "Η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα και αγοράζει τα πάντα". 

Όραμά της: "Αλλάζουμε όλοι μαζί την ταυτότητα της πόλης μας. Γιατί σκοπός και στόχος είναι να βελτιώσουμε την εικόνα του τόπου μας με δίκαιη κατανομή πόρων με βασικές αρχές μας τον ειλικρινή σεβασμό στον κάθε πολίτη δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας και προόδου".