Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης.

 

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης δεν θα δημοσιεύσουν εικόνες σχετικές με την καθαριότητα που επικρατεί στην πόλη κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους για τις οποίες αποκλειστική και μόνο ευθύνη έχει η Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης.  

Θυμίζουμε ότι με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης προκηρύχθηκε ΑΠΟΧΗ από την υπερωριακή απασχόληση το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ και τη ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ και συνέχιση των κινητοποιήσεων ενώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ θα μαζέψει το ΣΑΒΒΑΤΟ τη λαϊκή και σουπερ μαρκετ και τη ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ έξω από μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και πλατείες και πάρκα.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης

  • Τώρα - πριν να είναι αργά – να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας του 2019 και 2020 που προβλέπονται από τη ΣΣΕ στους εργαζόμενους στο δήμο και τα ΝΠΔΔ, προσαρμοσμένα και αυξημένα λόγω covid και να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων. 

  • Δωρεάν τέστ COVID σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας.

  • Να πληρωθούν τα νυκτερινά, οι Κυριακές και τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων.

  • Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους που το δικαιούνται και δεν τους χορηγείται.

  • Άμεσα να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές, βιοχημικές εξετάσεις και τα εμβόλια ΔΩΡΕΑΝ (ΣΣΕ) σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους σε δήμο και ΝΠΔΔ.

  • Να μην συσταθεί ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ στο δήμο μας.

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Δημάρχου Ηλιούπολης αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων 6 μήνες δεν δέχεται να συναντήσει το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ για τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς ενώ δεν είδαμε να απαντάει μέχρι σήμερα, λαλίλαστος σε άλλα θέματα βεβαίως βεβαίως, στις κατηγορίες που του προσδίδει το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης στην τελευταία ανακοίνωσή του.