Μαρίνος Μπασούρης: Χρόνια Πολλά Ελλάδα.

 

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης φιλοξενούν άρθρο του αξιόλογου Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Μαρίνου Μπασούρη - "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ".

"Το 2021 είναι αναμφισβήτητα μία χρονιά ορόσημο για την Πατρίδα μας, καθώς φέτος γιορτάζουμε τη μεγάλη επέτειο του σημαντικότερου σταθμού της νεότερης ιστορίας της: τα 200 χρόνια της εξέγερσης κατά του Οθωμανικού ζυγού, μια Επανάσταση από την οποία οδηγηθήκαμε στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Στα 200 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν, η χώρα μας πέρασε από «40 κύματα». Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Μικρασιατική καταστροφή, Κατοχή, Εμφύλιος, Δικτατορία για να οδηγηθούμε τελικά σε σύγχρονες περιόδους Οικονομικής και Κοινωνικής ευημερίας, οικοδομώντας ένα δημοκρατικό κράτος, ένα κράτος προόδου, μέλος της Ευρωπαϊκής αλλά και της Παγκόσμιας Κοινότητας.

Ο εορτασμός των 200 χρόνων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσουμε τις επιτυχίες μας, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, κυρίως όμως να εξάγουμε διδάγματα για το μέλλον μας. Είναι κοινός τόπος ότι η ελληνική ιστορία μας δίδαξε ότι η πρόοδος δεν ήταν η εύκολη οδός: ήταν ένα αποτέλεσμα αγώνων και σκληρής δουλειάς, ανάπτυξης, αλλά και διαστήματα οικονομικών και κοινωνικών αποκλίσεων.

Τα 200 χρόνια από την Εθνική Ανεξαρτησία εορτάζονται σε μία περίοδο αβεβαιότητας και κρίσης για την Υγεία μας. Ήδη εδώ και ένα χρόνο, δοκιμάζεται η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη οικογένεια από την μάστιγα του κορωνοϊού, που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει καταργήσει το μοντέλο της σύγχρονης ζωής, εχεί περιορίσει ελευθερίες, μπροστά στην μάχη για την προστασία του σπουδαίου αγαθού της ζωής.

Η Επανάσταση που εκκίνησε για τη χώρα μας 200 χρόνια πριν και κερδίθηκε η πολυπόθητη ελευθερία μας, ας είναι ένα Παγκόσμιο Σύμβολο για την Επανάσταση σε όλους τους τομείς, ιδίως σε αυτόν της Υγείας.

Ας ευχηθούμε σύντομα να δοθεί ένα οριστικό τέλος στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε.

Χρόνια πολλά Ελλάδα".

Μαρίνος Μπασούρης, Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης - "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ"