Ηλιούπολη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο λόγος στην κα Θωμαΐτσα Θεοδωρακοπούλου.

 


Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας φιλοξενούν απόψεις γυναικών που ήταν υποψήφιες στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ηλιούπολης.

Η κα Θωμαΐτσα Θεοδωρακοπούλου ήταν υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη "Η Πόλη που θέλω" - Γαβριήλ Αραμπατζής.

8 Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας: Τι σημαίνει αυτό για εσάς;
Η ημέρα της γυναικάς είναι ημέρα συμβολική για την μάνα, την σύζυγο, την εργαζόμενη ημέρα του σήμερα, την αγωνίστρια γυναίκα του 21. Είναι σύμβολο ζωής και αγωνιστικότητας, γένος θηλυκού!

Ποια τα κυριότερα προβλήματα απασχολούν σήμερα την γυναίκα που κατοικεί στον Δήμο Ηλιούπολης και τι προτείνετε για την επίλυσή τους;
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο δήμο Ηλιούπολης είναι αυτό της εύρεσης εργασίας, η παντελής έλλειψη μέριμνας προκειμένου να δοθούν ευκαιρίες σε άνεργες γυναίκες να εργαστούν. Επιπλέον βασικό.πρόβλημα είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και η αξιοποίηση διαφόρων χώρων της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθούν παιδικές χαρές για να περνούν τα παιδιά ευχάριστα τον χρόνο τους.

Στην τελευταία εκλογική διαδικασία υπήρξατε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης. Υπάρχει τελικά χώρος για τις γυναίκες για ουσιαστική συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκησης πέραν της υποχρεωτικής ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια;
Η απάντηση είναι απόλυτα θετική, φυσικά και υπάρχει χώρος, φυσικά και μια γυναικεία πινελιά στα θέματα θα βοηθούσε και θα ευαισθητοποιούσε το σύνολο των αρμοδίων σε μια πιο θετική στάση και μια πιο ευαισθητοποίημένη αντιμετώπιση των θεμάτων.

Λίγα λόγια για την κα Θωμαΐτσα Θεοδωρακοπούλου

Η Θωμαΐτσα Θεοδωρακοπούλου είναι διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην Ψυχολογία). Είναι κάτοχος επιπλέον δύο Μεταπτυχιακών τίτλων, Μsc in Cognitive Neuropsychology από το University of Essex και ΜΑ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το ΕΑΠ.

Έχει ασχοληθεί και ασχολείται:
•Ως Προϊσταμένη/στέλεχος του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Ηλιούπολης του Υπουργείου Παιδείας.
•Ως μέλος κεντρικής συντονιστικής Ομάδας Έργου εκπαιδευτικών προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας
•Ως μέλος κεντρικής συντονιστικής Ομάδας Έργου εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
•Ως διοικητικό προσωπικό στο ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
•Ως εκπαιδευτικό προσωπικό/ επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
•Ως επιστημονικός συνεργάτης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
•Ως εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΣΠΑΙΤΕ
Είναι συγγραφέας ενός επιστημονικού συγγράμματος/βιβλίου και έχει πάνω από 20 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
•Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε ΙΕΚ.