"Ο κύβος ερρίφθη" - Δυναμικές Κινητοποιήσεις Ανακοίνωσαν οι Παραγωγοί Πωλητές Λαϊκών Αγορών.

Κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεδριάσεις που έγιναν στις 27/3/2021 στις Ομοσπονδίες και Σωματεία όλης της Χώρας Αποφασίστηκε και Ζητάμε να γίνει συνάντηση μαζί σας την εβδομάδα που έρχεται ώστε να πληροφορηθούμε ποιες από τις Προτάσεις μας έχουν γίνει δεκτές.

Αν δεν ικανοποιούνται τα Αιτήματα που σας έχουμε κάνει μέχρι σήμερα από την μεθεπόμενη εβδομάδα Τετάρτη 07/04/2021 θα προβούμε σε επαναλαμβανόμενες 24ώρες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Κύριε Υπουργέ,

στην Οικονομική Κρίση του 1929, η Χώρα και ο λαός αντιμετώπιζε σκληρή λιτότητα, οι πολίτες είδαν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται, τότε ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ακρίβεια των τροφίμων εγκαθίδρυσε τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών, δίνοντας την ευκαιρία στους αγρότες να πουλήσουν τα προϊόντα τους, στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως και στους καταναλωτές την δυνατότητα να βρουν προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές απ’ αυτές που καθόριζαν οι ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και οι ΕΜΠΟΡΟΙ της αγοράς.


Ο πλούτος των Λαϊκών Αγορών είναι οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Χώρα και τα Αγροτικά Προϊόντα που παράγουν οι Αγρότες και τα εκατομμύρια των Καταναλωτών που προσέρχονται καθημερινά στις Λαϊκές από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη αποτελώντας συγχρόνως την οικονομική ραχοκοκαλιά της Ελληνικής και Αγροτικής Οικονομίας.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ τέτοιος ΘΕΣΜΟΣ σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ, 92 χρόνια τώρα, με τέτοιο ΕΥΡΟΣ προϊόντων και τέτοια ΑΠΟΔΟΧΗ και ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ των Καταναλωτών.
Οι Λαϊκές Αγορές ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ όλης της Χώρας με την ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ με ΟΛΕΣ τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Λειτουργίας και Εποπτείας των Λαϊκών Αγορών και συστήνονται ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ με την ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
Παραγωγών - Επαγγελματιών - Βιομηχανικών Ειδών – Καταναλωτών.