Ηλιούπολη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο λόγος στην κα Μάχη Γραββάνη.


Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας φιλοξενούν απόψεις γυναικών που ήταν υποψήφιες στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ηλιούπολης.

Η κα Μάχη Γραββάνη ήταν υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" - Βασίλης Βαλασόπουλος.

8 Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας: Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο. Σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών και μας υπενθυμίζει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.


Ποια τα κυριότερα προβλήματα απασχολούν σήμερα την γυναίκα που κατοικεί στον Δήμο Ηλιούπολης και τι προτείνετε για την επίλυσή τους;

Πιστεύω πως είμαστε τυχεροί που κατοικουμε σε μια περιοχή όπως είναι η Ηλιούπολη. Είναι μια απ’ τις πιο όμορφες και ήρεμες περιοχές της Αθήνας. Διαθέτει αρκετό πράσινο καλή ρυμοτομία πολλές πλατείες, πάρκα και ένα υπέροχο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο.

Παρ’ όλα αυτά σίγουρα υπάρχουν προβλήματα που απασχολούν σήμερα τις γυναίκες. Ένα από αυτά είναι και η μετακίνηση τους μέσα στην πόλη. Οι γραμμές συγκοινωνίας είναι ελλιπείς με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται στις μικρές καθημερινές μετακινήσεις τους. Θα ήταν σημαντικό ο Δήμος να προσθέσει δρομολόγια στο εσωτερικό της Ηλιούπολης.

Επιπλέον, ωφέλιμο για τις γυναίκες θα ήταν η δημιουργία καινούριων πολιτιστικών κέντρων με διάφορες δραστηριότητες, με σκοπό την δημιουργική απασχόληση τους.

Στην τελευταία εκλογική διαδικασία υπήρξατε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης. Υπάρχει τελικά χώρος για τις γυναίκες για ουσιαστική συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκησης πέραν της υποχρεωτικής ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια;

Δυστυχώς, υπάρχει σοβαρό και σημαντικό έλλειμμα συμμετοχής γυναικών στα κοινά και γενικότερα στη πολιτική.

Είναι σίγουρο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη τη γυναικεία αντίληψη, εφευρετικότητα και διεισδυτικοτητα στη διαφορετική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας.

Οι γυναίκες νιώθουν και έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν στις τοπικές κοινωνίες με δράσεις, που εμπεριέχουν μεγαλύτερη ευαισθησία για κοινωνικά θέματα.

Η αυξημένη, ισότιμη και αξιοκρατική συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση θα δώσει δύναμη και καλύτερη προοπτική στη Δημοκρατία μας.

Έτσι λοιπόν και δικός μου σκοπός είναι να συνεχίσουμε να οδηγούμε τη πόλη μας σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας!

Και λίγα λόγια για την κα. Γραββάνη από την ίδια.

-Είμαι 41 ετών και κατοικώ στην Ηλιούπολη στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας από το 2005. Είμαι παντρεμένη με τον κ. Πολύκαρπο Κοτρώνη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Θεολογίας και έχω δύο παιδιά την Αγγελική και τον Παναγιώτη.

-Έχω τελειώσει "Οικονομικό και Διοικητικό Στέλεχος Επιχειρήσεων" και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα "Marketing – Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις- Πληροφορική".

-Δασκάλα Παραδοσιακών χορών.

-Ενεργό μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ. Σ Ηλιούπολης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καρέα.

-Διετέλεσα 8 χρόνια Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η ΠΡΟΟΔΟΣ".

-Γραμματέας του Δ. Σ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης.

-Μέλος του Δ. Σ της Σχολικής Επιτροπής Δ. Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης.

-Υπήρξα Μέλος του Δ. Σ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης.

-Υπήρξα μέλος του Δ. Σ της Ε.Ε για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής.

-Τα τελευταία 7 χρόνια είμαι εθελόντρια στο Δήμο Ηλιούπολης και διδάσκω μαθήματα Παραδοσιακών χορών στα ΚΑΠΗ του Δήμου.