Ηλιούπολη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο λόγος στην κα Μαριάννα Γράψα.

 

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας φιλοξενούν απόψεις γυναικών που ήταν υποψήφιες στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ηλιούπολης.

Η κα Μαριάννα Γράψα ήταν υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ".

8 Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας: Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Μια γιορτή για όλες τις γυναίκες!! Μια δικαίωση αν θες για το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους. Ακόμα θυμάμαι το κεφάλαιο της ιστορίας όταν ήμουν ακόμα μαθήτρια με το κίνημα των σουφραζέτων, το πείραμα της Λυσιστράτης κτλ. Η γυναίκα απέκτησε νόημα όχι μόνο ως έννοια στο λεξικό αλλά κυρίως ως υπόσταση.

Ποια τα κυριότερα προβλήματα απασχολούν σήμερα την γυναίκα που κατοικεί στον Δήμο Ηλιούπολης και τι προτείνετε για την επίλυσή τους;

Δύσκολη πόλη η Ηλιούπολη! Χαχαχχαχα! Μια έξυπνη γυναίκα όμως στα δύσκολα φαίνεται! Συγκριτικά με παλαιότερες εποχές, οι γυναίκες έχουν εδραιώσει τη δύναμη τους με τη συμμετοχή τους στα πολιτικά δρώμενα και την παρουσία τους στα δημοτικά συμβούλια κατά την ταπεινή μου άποψη. Είναι επίσης θετικό στοιχείο πως κατά τη διάρκεια συμβουλίων στην προ COVID εποχή η προσέλευση γυναικών υπήρξε πολλάκις μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των ανδρών! Σίγουρα σε άλλες πόλεις είναι ακόμα περισσότερη. Έχουμε λίγο το ανδρικό πρότυπο αρχηγού στην πόλη μας, ωστόσο μια αλλαγή είναι πάντοτε καινοτόμα και καλοδεχούμενη.

Αξιοσημείωτη είναι η δράση της γυναικείας ομάδας Ηλιουπολίτισσες με πρωτεργάτη την αγαπημένη μου Γωγω Τσακογιαννη, της οποίας αποτελώ και μέλος, αλλά και υποστηρίζω για κάθε ανιδιοτελή πράξη τους και προσφορά με κάθε δύναμη για την πόλη μας. Με τη Γωγω μας συνδέει μια φιλία & σύμπλευση απόψεων και κυρίως γυναικεία αλληλεγγύη. Γιατί όχι λοιπόν και μια γυναίκα δήμαρχος την επερχόμενη τετραετία;!  Ως ώρας εικάζω πως ... τα πάμε λίγο καλύτερα!

Στην τελευταία εκλογική διαδικασία υπήρξατε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης. Υπάρχει τελικά χώρος για τις γυναίκες για ουσιαστική συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκησης πέραν της υποχρεωτικής ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια;

Η δράση των γυναικών στην πολιτική σκηνή είναι πράγματι αξιοζήλευτη. Ωστόσο, εκείνο που πολλές φορές προβληματίζει το γενικό σύνολο είναι η εμπιστοσύνη τους και κατά ποσό μια γυναίκα είναι αξία να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια πρόκληση. 

Σας διαβεβαιώνω, λοιπόν, πως κατά την προσωπική μου εμπειρία οι γυναίκες ήταν ουσιαστικά αποτελεσματικές, εργατικές και συνάμα γοητευτικές, τρίπτυχο που καθιστά επιτυχή τη συμμετοχή τους στα κοινά αλλά και συμπαθέστατη από ένα τόσο εργατικό αλλά όχι ιδιαίτερα γοητευτική άνδρα ή αντίθετα από ένα γοητευτικό ή αλαζόνα άνδρα πολιτικό! 

Επομένως, προφανώς και η γυναίκα δύναται να μετέχει ουσιαστικά σε κάθε πολιτική σκηνή και μάλιστα με άριστα αποτελέσματα. Κάθε γυναίκα είναι συνάμα μητέρα, εργαζόμενη, σύντροφος, κόρη ή γιαγιά μα πάνω από όλα ΓΥΝΑΙΚΑ.