Ανακοίνωση της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" - Γαβριήλ Αραμπατζής.

 

Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν την ανησυχία όλων μετά τα επεισόδια της Κυριακής 7/3/21 στη Ν. Σμύρνη.

Τα σημερινά νέα επεισόδια και ο σοβαρός τραυματισμός ενός αστυνομικού, αποτέλεσμα της βάναυσης και βίαιης επίθεσης που δέχθηκε από δεκάδες άτομα που βρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ν. Σμύρνη, αποδεικνύουν ότι κάποιοι επιδιώκουν να στήσουν ένα σκηνικό πόλωσης και διχασμού.
Και αυτό γίνεται τραγικότερο, γιατί όλα αυτά εξελίσσονται τη στιγμή που το τρίτο κύμα της πανδημίας δείχνει να κορυφώνεται και όλοι πρέπει να επιδείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

Τα γεγονότα αυτά προκαλούν τον αποτροπιασμό και πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους.

Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί την πολυτιμότερη αξία και η προστασία της πρέπει να είναι η ίδια ανεξάρτητα αν πρόκειται για πολίτες, κρατικούς λειτουργούς ή όργανα της τάξης.

Η απομόνωση όσων επενδύουν σε αυτές τις πρακτικές θα μας οδηγήσει στην έξοδο από αυτό το τοξικό κλίμα που δηλητηριάζει την κοινωνία. Ύστερα από ένα χρόνο περιορισμών, κοινωνικών και οικονομικών δοκιμασιών, η ενότητα και η σωφροσύνη όλων θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα στην κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε.