Ηλιούπολη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ο λόγος στην κα Ματίνα Βρέκου.

 


Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας φιλοξενούν απόψεις γυναικών που ήταν υποψήφιες στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ηλιούπολης.

Η κα  Ματίνα Βρέκου ήταν υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" - Βασίλης Βαλασόπουλος.

8 Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας: Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

8 Μαρτίου…

Η διεθνής ημέρα της γυναίκας.

Ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών!

Ημέρα σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης στην εργασία, στην κοινωνία, στην οικογένεια.

Και παρόλο που από το 1857, που ορίστηκε η ημέρα αυτή ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, έχουν περάσει περισσότερα από 160 χρόνια η καταπίεση που υφίστανται εκατομμύρια γυναίκες & κορίτσια σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς συνεχίζεται.

Η παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η στέρηση της εκπαίδευσης, ο εξαναγκασμός σε σκληρή - χαμηλότερα ή καθόλου αμειβόμενη εργασία – η βία (οποιασδήποτε μορφής) η σωματεμπορία, οι βιασμοί ακόμη & η αφαίρεση ζωής δεν έχουν εκλείψει.

Είναι, λοιπόν, υποχρέωση όλων, στην «οργανωμένη» κοινωνία που ζούμε να προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τους αγώνες εκείνων των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης & να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, με κύριο γνώμονα το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, είτε αυτός είναι άντρας είτε είναι γυναίκα, σε ίση μεταχείριση & σε αξιοκρατική αντιμετώπιση σε όλους τους τομείς.

Ειδικά, στις μέρες μας, στην περίοδο της πανδημίας που όλα έχουν ανατραπεί στη ζωή μας, πρέπει να γίνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επισφάλεια των γυναικών σε εργασιακό, κοινωνικό & οικογενειακό επίπεδο.

Για εμένα, λοιπόν, η μέρα αυτή δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης των αγώνων των εργατριών της Νέας Υόρκης, για να εξασφαλίσουν βασικά δικαιώματα, αλλά & μέρα υπενθύμισης αυτών, ώστε να πορευόμαστε δίκαια, χωρίς να ξεχνάμε τι δικαιούμαστε & τι πραγματικά αξίζουμε. 

Ποια τα κυριότερα προβλήματα απασχολούν σήμερα την γυναίκα που κατοικεί στον Δήμο Ηλιούπολης και τι προτείνετε για την επίλυσή τους;

Ως γυναίκα, ως σύζυγος & μητέρα, ως εργαζόμενη & ως δημότης Ηλιούπολης θεωρώ πως προβλήματα που απασχολούν την γυναίκα που κατοικεί στην Ηλιούπολη είναι υπαρκτά.

Προβλήματα, όπως η ασφάλεια όλων στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, είτε ως πεζοί στα πεζοδρόμια είτε ως οδηγοί οχημάτων στους δρόμους, προβλήματα όπως οι καθαροί χώροι πρασίνου & οι ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδιά μας, προβλήματα  όπως η καθαριότητα της πόλης σε κάθε σημείο της, απασχολούν όλους. 

Θέλω να ζω σε μια πόλη ασφαλή, καθαρή χωρίς διακρίσεις & ανασφάλειες. Σε μια πόλη που οι δομές της θα λειτουργούν πλήρως με μέλημα την σωστή & άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών της.

Και δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν αυτά, όταν ο ρόλος του καθενός είναι διακριτός & ξεκάθαρος & ο καθένας έχει ως βάση την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην τελευταία εκλογική διαδικασία υπήρξατε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης. Υπάρχει τελικά χώρος για τις γυναίκες για ουσιαστική συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκησης πέραν της υποχρεωτικής ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια;

Στην τελευταία εκλογική διαδικασία υπήρξα υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο μας, στο Δήμο Ηλιούπολης. Θεωρώ πως πάντα θα υπάρχει χώρος για την γυναίκα που θέλει για ουσιαστική συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση πέραν της υποχρεωτικής ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια!

Πάντα θα υπάρχει χώρος για την γυναίκα που έχει ως αρχή την καλυτέρευση της ζωής της ίδιας, των δικών της ανθρώπων & των συνανθρώπων της μέσα σε κάθε οργανωμένη μικρή κοινωνία.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από γυναίκες με όρεξη & όραμα για την πόλη τους, γυναίκες με θέληση & αποφασιστικότητα, γυναίκες ικανές να διαχειριστούν από το πιο απλό πρόβλημα έως την μεγαλύτερη δυσκολία που μπορεί να προκύψει.

Άλλωστε, αυτό δεν κάνουμε όλες & στην καθημερινή μας ζωή;