Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δάφνης - Υμηττού και Β1 ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας για τον χώρο εγκαταστάσεων ΠΥΡΚΑΛ.

 


Ανακοίνωση Συριζα Προοδευτική Συμμαχία Δάφνης-Υμηττού
Χώρος εγκαταστάσεων ΠΥΡΚΑΛ: Δημόσιο πάρκο και χώρος πολιτισμού για τους δημότες.
Σε πρόσφατες δημοσιεύσεις και ενημέρωση που έγινε από τη Δημοτική Αρχή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 31/3/2021, παρουσιάστηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Δάφνης Υμηττού.
Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι η σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση των δημοτών από τη δεκαετία του ‘70, ήταν και είναι να αποδοθεί ο χώρος στους πολίτες και να μετατραπεί η έκταση σε πάρκο υπερτοπικής εμβέλειας με δημόσιο-δημοτικό έλεγχο, δωρεάν πρόσβαση, πολλαπλές ήπιες χρήσεις αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κλπ, μέ παράλληλη αντιμετώπιση των περιβαλλοντολογικών θεμάτων στη γύρω περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό να αξιοποιηθούν και τα κτίρια υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας.
Είναι εύλογο ότι η δημιουργία πάρκου, και με υψηλό πράσινο, θα δώσει στους νότιο-ανατολικούς δήμους της πρωτεύουσας έναν πνεύμονα πρασίνου.


Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ, η οποιαδήποτε διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων πρέπει να διασφαλίζει την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη διατήρηση και στοχευμένη αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως και την αναγνώριση - κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καμία απόφαση ερήμην ή χωρίς την πλήρη συμμετοχή των κατοίκων του Υμηττού και Δάφνης και καμία εκμετάλλευση, η οποία δεν θα είναι προς oφελος τους, θα επιβαρύνει τις χρήσεις και θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, δεν θα είναι αποδεκτή.Β1 ΝΟ.Δ.Ε ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ "
"ΠΥΡΚΑΛ:«Πνεύμονας» πρασίνου 80 στρεμμάτων - Εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από την μεταφορά 9 υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ."
Σε τι διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Στην ανάπλαση και δημιουργία χώρου πρασίνου 80 στρ.;

Στην εξοικονόμηση 1 δις από μισθώματα υπέρ του δημοσιου και των φορολογούμενων;

Στην απομάκρυνση και αποκάθαρση του χώρου από αμίαντο και αλλα επιβλαβή για τη δημόσια υγεία υλικά;

Στην ενεργειακη εξοικονόμηση 70% που θα προκύψει από την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών;

Στην αύξηση της παραγωγικότητας του δημοσιου μέσα από την αποτελεσματική διοίκηση κεντρικών υπηρεσιών και Ανθρωπινου Δυναμικου σε ένα διοικητικό κέντρο;

Και εν τελει τι έκανε επι 5 χρόνια για να απομακρύνει από την περιοχή μια δραστηριότητα που από το 1996 το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής έχει ορίσει ως επικίνδυνη για τον αστικό ιστό;

Ο Πρόεδρος της Β1 ΝΟ.Δ.Ε Μιχάλης Κουμεντάκος και το Δ.Σ