Σωματεία και Φορείς της Ηλιούπολης: Αγωνιστική εκδήλωση την Πέμπτη 22 Απρίλη με Συγκέντρωση και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στην κεντρική Πλατεία.

 


Αγωνιστική εκδήλωση διοργανώνουν την Πέμπτη 22 ΑπρίληΣωματεία και Φορείς της Ηλιούπολης καλώντας το λαό της Ηλιούπολης. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλλιτεχνικό δρώμενο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο στις 7 μ.μ. από την πλατεία Ηρώων Ηλιούπολης και θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Κεντρική Πλατεία στις 7.30 μ.μ.

Στην Ανακοίνωση – Κάλεσμα σημειώνουν με έμφαση: «Ένα χρόνο πανδημίας και η ΑΝΕΡΓΙΑ για τους εργαζόμενους στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, στον ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ, στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, στο ΕΜΠΟΡΙΟ, στους αυτοαπασχολούμενοι κλπ, ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΑΛΑ. Κλειστές επιχειρήσεις που πολλές από αυτές δεν θα μπορέσουν να ξανά ανοίξουν, εργαζόμενοι εξαθλιωμένοι που προσπαθούν να ζήσουν χωρίς μισθό με τα πενιχρά επιδόματα. Αβεβαιότητα για το αύριο«, συμπληρώνοντας «Δε σκύβουμε το κεφάλι. Τα προβλήματα, άμεσα ή έμμεσα, αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας»

Ολόκληρη η Ανακοίνωση – Κάλεσμα:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πέμπτη 22 – Απρίλη 2021

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Συναγωνίστριες – συναγωνιστές

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος Υγείας δίνουν καθημερινό αγώνα μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών, στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους. Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υπό χρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ένα χρόνο πανδημίας και η ΑΝΕΡΓΙΑ για τους εργαζόμενους στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, στον ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ, στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, στο ΕΜΠΟΡΙΟ, στους αυτοαπασχολούμενους κλπ, ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΑΛΑ. Κλειστές επιχειρήσεις που πολλές από αυτές δεν θα μπορέσουν να ξανά ανοίξουν, εργαζόμενοι εξαθλιωμένοι που προσπαθούν να ζήσουν χωρίς μισθό με τα πενιχρά επιδόματα. Αβεβαιότητα για το αύριο.

Από την άλλη η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της φέρνοντας μετά το Πάσχα στη βουλή το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει πλήθος αντιδραστικών αλλαγών κατάργηση 8ωρου, με 10ωρο, ατομικές διαπραγματεύσεις κλπ, νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Στόχος είναι να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, στους αγώνες των εργαζομένων, ώστε ανεμπόδιστα να υλοποιούνται αντεργατικά μέτρα που εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες στη μεγάλο εργοδοσία, συνεπώς περισσότερα κέρδη.

Δε σκύβουμε το κεφάλι. Τα προβλήματα, άμεσα ή έμμεσα, αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Σας καλούμε στην αγωνιστική εκδήλωση την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ από την επιτροπή ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ στις 7.00 μ.μ. από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και θα ολοκληρωθεί με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 7.30 μ.μ.

Σας καλούμε να πορευτείτε μαζί μας!!!

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τα Σωματεία που συμμετέχουν:

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Μ. Παπαμαύρος» – Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος – Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας – Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής – Συνδικάτο Οικοδομών Ηλιούπολης – Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης – Σωματειακή Επιτροπή Συνδικάτου Φάρμακου Ηλιούπολης – Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης Δάφνης-Υμηττού – Παράρτημα Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηλιούπολης – Επιτροπή Συνταξιούχων Δημοσίου Ηλιούπολης – Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης – Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγγ. Σικελιανός»