ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προχωρά σε 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Χώρας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ταφής και ανακομιδής των νεκρών.«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ. 

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.»

 ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:156/14-4-2021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Mε τροπολογία που κατάθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών συμπληρώνει στην ουσία το άρθρο 61 του Ν.3979/2011 και προσθέτει στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου και την ταφή και ανακομιδή νεκρών και όλα αυτά με μια απλή Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που πάντα ελέγχει η εκάστοτε Δημοτικη αρχή όπως το φρόντισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) με προηγουμένη διάταξη στο Νόμο 4674/2020. 

Σήμερα με την συγκεκριμένη διάταξη που φέρνουν συμπληρώνουν το παζλ των ιδιωτικοποιήσεων και με τις υπηρεσίες των Νεκροταφείων όπως είναι η ταφή και η ανακομιδή των νεκρών. 

Το επιχείρημα και εδώ είναι η έλλειψη προσωπικού που διαιωνίζεται αφού συνεχίζει να υφίσταται η απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού. Στην πραγματικότητα η έλλειψη προσωπικού είναι το πρόσχημα. Η διατυπωμένη στρατηγική της Ν.Δ. είναι η ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους με το επιχείρημα ότι θα είναι φτηνότερες για τους Δημότες και πατώντας πάντα στην δυνατότητα που ανοίγεται για την πιο φτηνή εργασία μέσω των πάσης φύσεως εργολάβων. 

Δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε ότι μια ακόμη διάταξη διάλυσης των Ο.Τ.Α. ετοιμάζεται να ψηφιστεί εν μέσω της πανδημίας φιλοδοξώντας προφανώς η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κινητοποιήσεων. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με συνέπεια και αγωνιστικότητα έχει σταθεί απέναντι σε κάθε νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο στην άλωση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Το ίδιο θα πράξει και με την συγκεκριμένη διάταξη. 

ΖHTAME να αποσυρθεί από το προς ψήφιση Νομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη. 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 για τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στα Δημοτικά Κοιμητήρια της χώρας. 

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα περάσουν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. θα μπουν φραγμός στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

                        Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας 

                        Νίκος Τράκας                       Βασίλης Πετρόπουλος