Γιάνης Βαρουφάκης: "Το ΜέΡΑ25 θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μείνουν οι παραγωγοί στην αγορά".

 


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Παντελής Μόσχος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν το Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τις ισχυρές αντιθέσεις της Ομοσπονδίας στο σχεδιασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με το μέλλον των λαϊκών αγορών.

Οι παραγωγοί ανέδειξαν την πρόθεση του Υπουργού να εισάγει τις εταιρείες στις λαϊκές αγορές, αλλοιώνοντας το χαρακτήρα τους, με απώτερο στόχο να περιέλθουν στα χέρια των ολιγοπωλίων, αφήνοντας τους παραγωγούς εκτός.

Συγκεκριμένα στηλίτευσαν

-την αλλαγή στη διαδικασία προκήρυξης των αδειών που δυσκολεύει την είσοδο νέων παραγωγών,

-τη σχεδιαζόμενη μετατροπή των παραγωγών σε εμπόρους, σε μια περίοδο που θα έπρεπε η κυβέρνηση να ενθαρρύνει την πρωτογενή παραγωγή,

-καθώς και την τιμωρητική λογική του Υπουργείου απέναντι στην οικονομική δυσπραγία που πλήττει τις λαϊκές αγορές, με απαράδεκτες ρυθμίσεις που αφαιρούν την άδεια σε περίπτωση μη πώλησης του 70% της δηλωθείσας ποσότητας.

Με τηλεδιάσκεψη συνδέθηκε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής ο οποίος κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου που προσπαθεί να δυσφημήσει την εικόνα των παραγωγών που αντιτίθενται στους σχεδιασμούς του.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 παρατήρησε ότι οι λαϊκές αγορές ήταν από καιρό στο μάτι των συμφερόντων, που σε καθε κρίση βρίσκουν την ευκαιρία να τους επιτεθούν.

Κατήγγειλε την υποκρισία των κυβερνητικών στελεχών, που είναι θιασώτες υποτίθεται της ελεύθερης αγοράς, ενώ επί της ουσίας θέλουν να νέμονται τα φιλικά προς αυτούς συμφέροντα μια πραγματικά ελεύθερη αγορά όπως αυτή των λαϊκών αγορών.

Ενώ οι μεσάζοντες είναι αυτοί που πρέπει να φύγουν από την αγορά, συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, η κυβέρνηση τους ενδυναμώνει επιτιθέμενοι στους ανθρώπους του μόχθου.

Έκλεισε λέγοντας ότι εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μείνουν οι παραγωγοί στην αγορά, στεκόμενοι στο πλευρό τους, μέσα και έξω από τη Βουλή, συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αγώνα τους που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.