Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ηλιούπολης: Καθυστέρηση εφαρμογής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και ανέργους.

 


Προς:

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

Δήμαρχο Ηλιούπολης

Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Ηλιούπολης

Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων

Θέμα: Καθυστέρηση εφαρμογής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και ανέργους.

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων τόσο για επαγγελματίες όσο και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και άνεργους. Η απαλλαγή αφορά το τετράμηνο Νοέμβριος 2020 – Φεβρουάριος 2021.

Στη σχετική πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης κατατέθηκαν ορισμένες αιτήσεις για 3-4 μέρες. Στη συνέχεια η πλατφόρμα «έκλεισε» και δεν γίνονται πλέον δεκτές αιτήσεις εδώ και ενάμιση μήνα.

Θεωρούμε την καθυστέρηση αυτή απαράδεκτη. Επιβαρύνει την δυσχερή θέση των επαγγελματιών της πόλης μας, ιδιαίτερα των αυτοαπασχολούμενων, όπως άλλωστε και των εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή και των ανέργων.

ΖΗΤΑΜΕ:

-Να ανοίξει άμεσα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου για την κατάθεση αιτήσεων. Να ενημερωθούν με ευθύνη του Δήμου όσοι χρειάζεται να κάνουν επανακατάθεση αίτησης, ή να γίνουν αποδεκτές ντε φάκτο οι αιτήσεις τους.

-Να γίνονται αποδεκτές και χειρόγραφες αιτήσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης.

-Να επεκταθεί η απαλλαγή και για το μήνα Μάρτιο, καθώς το lockdown συνεχίστηκε στη διάρκειά του, καθώς επίσης και για κάθε μήνα που συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα (πχ εστίαση).

-Να κληθούν για να ενταχθούν οι επαγγελματίες που υφίστανται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις λογ/σμών κλπ ) στις ρυθμίσεις του νέου νόμου για χρέη προς τους Δήμους.

-Να καλούνται όλοι οι μαζικοί φορείς στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, ώστε να ενημερώνονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ηλιούπολης