Με μεγάλη καθυστέρηση εξαγγέλθηκαν τα μέτρα που είχε λάβει ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Δήμο Ηλιούπολης.

 


Με ανάρτησή του στις 31 Μαρτίου 2021 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης μας γνωστοποίησε την συνάντησή του με τον αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης, κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο Αστυνόμο Β’ για να συζητήσει τα βήματα, που από κοινού μπορούν να γίνουν στον τομέα της ασφάλειας της πόλης. Στη  συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά την κατάσταση στην πόλη, με τα στατιστικά δεδομένα να δείχνουν γενικά την υποχώρηση των δεικτών παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περίοδο της πανδημίας, με εξαίρεση τις κλοπές/διαρρήξεις.

Ως Δήμος Ηλιούπολης ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης στην ανάρτησή του ζητήσαμε από το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφαλείας και από την Γ.Α.Δ.Α. την αύξηση της εποχούμενης περιπολίας στην πόλη, για την πρόληψη της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Θα ακολουθήσει συνάντηση τις επόμενες ημέρες με την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής σε μία διευρυμένη σύσκεψη για το πρόβλημα αυτό.

Τέλος ο Δήμαρχος Ηλιούπολης ανέφερε ότι σύντομα κάθε βράδυ από τις 12:00 έως τις 5:00 το πρωί δύο περιπολικά, ιδιωτικής υπηρεσίας ασφαλείας με έργο την νυκτερινή περιπολία-επιτήρηση, με άοπλο πλήρωμα δυο ανδρών, θα καλύπτουν ασταμάτητα όλη την πόλη, χωρίς κατασταλτικό καθήκον αλλά με αποστολή την πρόληψη και την αποφυγή παραβατικών-εγκληματικών συμπεριφορών ή την ειδοποίηση της Αστυνομίας για να επέμβει.

Είναι προφανές λοιπόν ότι με μεγάλη καθυστέρηση εξαγγέλθηκαν τα μέτρα που είχε λάβει ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον Δήμο Ηλιούπολης.