Για την ιστορία...

 


Πολλές οι φωτογραφίες και τα ποστ τα τελευταία χρόνια για το αντιπλημμυρικό έργο των Δήμων Βύρωνα-Ηλιούπολης.

Για την ιστορία όμως αξίζει να πούμε ότι εκεί γύρω στο 2009, διαβάζουμε σε δημοσιεύματα της εποχής,  15 Ιουνίου 2009, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αντιδημάρχων τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Βύρωνα και Ηλιούπολης  Κωνσταντίνος Ζούμπος και Αραμπατζή Γαβριήλ, στη αίθουσα συσκέψεων της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης.


Το θέμα της συνάντησης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε φορά που έβρεχε στους δρόμους μπροστά από το το Κοιμητήριο του Δήμου Ηλιούπολης που βρίσκεται στο όρια των δύο δήμων Βύρωνα και Ηλιούπολης. 
Οι δρόμοι 28ης Οκτωβρίου στον Καρέα και στη συνέχεια η Αριστοτέλους και η Αναστάσεως μέχρι την Κατεχάκη μετατρέπονται σε ποτάμια, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των δημοτών.

Η μέχρι σήμερα απάντηση που δινόταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν ότι τα νερά αυτά δεν μμπορούν να οδηγηθούν πουθενά γιατί δεν υπάρχει κατάλληλος αγωγός ώστε να τα δεχτεί.

Οι αντιδήμαρχοι αποφάσισαν να πιέσουν από κοινού τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό μια και τώρα είναι η ευκαιρία γιατί ο αγωγός που κατασκευάζεται στην Ηλιούπολη θα πρέπει να δεχτεί και τα νερά από την Αναστάσεως. 

Για την ιστορία...

Το θέμα είχε τεθεί στο Νομαρχιακό Συμμβούλιο - Νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός από τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζή.


Από την εποχή λοιπόν του Γιάννη Σγουρού είχαν αρχίσει οι μελέτες και σήμερα 12 χρόνια μετά ακόμη βρισκόμαστε στις αναμνηστικές φωτογραφίες...


ο κ. Γιάννης Σγουρός